Mait Kraun • 10. märts 2016 kell 17:29

Bezos: turistid saavad kosmosesse juba 2018. aastal

Kosmoselaev Baikonuril.  Foto: epa

Amazoni asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos ütles, et tema kosmosefirma Blue Origin saadab turiste kosmosesse juba 2018. aastal, vahendab CNN Money.

Amazoni omanduses olev Blue Origin on kosmosereiside kallal töötanud juba viimased kümme aastat. Novembris saatis Blue Origin raketi kosmosesse ning tõi selle ühes tükis ka maa peale tagasi. Jaanuaris suudeti teha sama.

Nüüd ütleb Bezos, et peagi saab rakettidesse ka turiste panna. Kui testid lähevad ka edaspidi hästi, saadab Blue Origin 2017. aastal esimesed piloodid kosmosesse. Turistidele avaneb võimalus tõenäoliselt 2018. aastal.

Blue Origini teatel mahub ühte kosmoselaeva 6 turisti, kes lendavad 60 miili kõrgusele. 60 miili on napilt atmosäärist kõrgemal, seega on sisuliselt tegemist kosmosega. Reisijad saavad tunda kaaluta olekut ning igaüks saab pärast lendu oma reisist ka kõrge kvaliteediga video. Enne kosmosesse minekut peavad inimesed läbima ka päevase koolituse.

Bezos ütles meediaväljaannetele, et rakette saab mitmu korda kasutada. Veel ei ole aga avalikustatud seda, palju kosmosereisid maksma hakkavad.

Hetkel kuum