Birjo Must • 29. märts 2016 kell 8:27

Vaata, kui palju teenivad LHV suuraktsionärid IPOga

LHV Grupi suuromanik Rain Lõhmus.   Foto: Eiko Kink, Äripäev

Kui LHV Grupp läheb mais Tallinna börsile ja ühe aktsia hind fikseeritakse 6,95 eurol, siis kasvaks suuraktsionäride vara väärtus märkimisväärselt.

Möödunud aasta lõpu seisuga oli LHV Grupil 271 aktsionäri. Veidi üle 57% aktsiatest kuulus nõukogu ja juhatuse liikmetele ning nendega seotud isikutele. Ligi 40% aktsiatest kuulus Eesti ettevõtjatele ja investoritele ning nendega seotud isikutele. LHV praegused ja endised töötajad ning nendega seotud isikud omasid 3,4% aktsiatest.

Kaks aastat tagasi toimunud kinnise emissiooni hind oli 3,95 eurot aktsia kohta. Kui börsileminekul fikseeritakse ühe lihtaktsia hind 6,95 eurol, siis kasvaks suuraktsionäride vara väärtus järgmiselt:

Hetkel on panga suurimaks aktsionäriks Rain Lõhmus, kellele kuulub 27% aktsiatest. Tema teeniks IPOga 18,89 miljonit eurot.Andres Viisemannile ja temaga seotud isikutele kuulub veidi üle 10% aktsiatest. See teeks osaluse väärtuse kasvuks 7,4 miljonit eurot.Skype'i asutajatele kuuluv Ambient Sound Investments OÜ omab 6,1%-list osalust. Ettevõtte omanikud Ahti Heinla, Toivo Annus, Priit Kasesalu ja Jaan Tallinn rikastuvad kokku 4,25 miljoni euro võrra.Mai Kaareperele kuuluv OÜ Krenno omab 5,2% aktsiatest. Tema teeniks juurde 3,63 miljonit eurot.Tiina Mõisa firma Genteel AS omab 4,3% aktsiatest. IPO kasvataks tema vara väärtust 2,99 miljoni euro võrra.Heldur Meeritsa suurosalusega ASile Amalfi kuulub 4% aktsiatest. Äriregistri andmete põhjal arvutatuna rikastuks Meerits 2,58 miljoni euro võrra. Olaf Hermani firma OÜ Kristobal omab 3% aktsiatest. Tema vara väärtus kasvaks umbes 2,1 miljoni euro võrra.Lembit Lumpi suurosalusega ettevõttele OÜ Bonaarese kuulub 2,5% aktsiatest. Tema koos oma ettevõtte väikeaktsionäride Hetti Lumpi ja Evelin Suiga teeniksid IPO-lt 1,73 miljonit eurot.Lisaks kasvab paljude LHV seniste ja endiste töötajate vara. Näiteks juhatuse liige Erkki Raasuke teeniks IPOga 240 000 eurot. Nõukogu liige Raivo Hein teeniks oma ettevõtte OÜ Kakssada Kakskümmend Volti kaudu 1,61 miljonit eurot.    

LHV teatas täna börsile, et kavandab mais Tallinna börsil aktsiate avalikku pakkumist. 

Hetkel kuum