Pille Ivask • 12. aprill 2016
Jaga lugu:

Personaalarvutite populaarsus kukub

Personaalarvutite populaarsus kukub.  Foto: epa

Globaalne personaalarvutite müük vähenes selle aasta esimeses kvartalis 9,6 protsendi võrra, kirjutab Bloomberg.

Ühtlasi tähendab see, et personaalarvutite müük on viimased kuus kvartalit näidanud langustrendi. Tehnoloogiauuringute firma Gartner ennustab, et sektorit ootab ees raske aasta.

Tootjad müüsid esimeses kvartalis 64,8 miljonit arvutit, eelmise aasta sama näitaja oli 71,7 miljonit. Personaalarvutite müük langes möödunud aastal esimest korda viimase seitsme aasta jooksul alla 300 miljoni ühiku.

Gartneri teatel on just arenevate turgude ostjaskond üha enam hakanud personaalarvuteid välja vahetama nutitelefonide vastu, kuna viimaste kasutamine on mugavam ning inimene võib surfata internetis või saata e-kirju hoolimata asukohast. Ühtlasi on Gartneri sõnul personaalarvutite kehvade müügitulemuste taga ka tugev USA dollar, mis on eriti mõjutanud müüki Venemaa ja Brasiilia turul.

Ühtlasi selgub Gartneri raportist, et personaalarvutite valdkonnas jätkab globaalse turuliidrina Lenovo, kellele kuulub 19 protsendi suurune turuosa.

Jaga lugu:
Hetkel kuum