Mait Kraun • 28. aprill 2016
Jaga lugu:

Vähetuntud ettevõtte juht sai üüratu kompensatsiooni

Kummikindad  Foto: EPA

Vähetuntud vähiga võitlev biotehnoloogiafirma maksab oma miljardärist tegevjuhile kompensatsiooni lausa 148 miljonit dollarit, vahendab CNN Money.

Eelmisel aastal toimus NantKwesti aktsiaemissioon – ettevõte tegi 2,6 miljardi dollariga biotehnoloogiasektori IPO rekordi (suurim turuväärtus aktsiaemissiooni ajal). Nüüd pakutakse tegevjuhile ja suurele aktsionärile Patrick Soon-Shiongile lausa 148 miljoni dollari eest aktsiaoptsioone.

Tegemist on selle aasta suurima kompensatsiooniga USAs. See ületab 100 miljonit dollarit, mis maksti Google’i tegevjuhile Sundar Pichaile.

NanKwesti teatel teenis Soon-Shiong põhipalka 1 dollari ning aktsiaoptsioonide andmine oli seotud tähtsate saavutustega.

NantKwest püüab luua rakud, mis tegelevad vähirakkude hävitamisega. Seni pole nad ühtelegi ravimile heakskiitu saanud ning ettevõtte käive oli eelmise aasta viimases kvartalis vaid 14 miljonit dollarit.

Ettevõte tuli börsile vahetult enne biotehnoloogia mulli lõhkemist. Seega on mõistetav, et börsifirma aktsia on 38,48 dollarilt kukkunud 9 dollarini. See aga tähendab, et börsifirma väärtus on 733 miljonit dollarit – tegevjuhi kompensatsioon on selle numbriga võrreldes pehmelt öeldes suur.

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum