Mait Kraun • 28. juuni 2016 kell 20:52

Börs: turud taastusid jõuliselt

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud tegid peaaegu nelja kuu suurima tõusu. Investorid loodavad, et poliitikud suudavad maandada Brexitiga seotud riske, vahendab Bloomberg.

Teisipäevane aktsiaturgude tõus kogus hoogu päeva lõpus. Pankade aktsiad tõusid kuue nädala kiireimas tempos. Reedel ja esmaspäeval tegi pangandussektor viie aasta suurima kahepäevase languse. Tehnoloogiafirmade kallinemist juhtisid Apple ja Microsoft. Energiatootjate aktsiad tegid kahe ja poole kuu suurima tõusu.

Standard & Poor’s 500 indeks kallines 1,8 protsenti 2036 punktini – see on suurim tõus alates 1. märtsist. Kallinemine kiirenes päeva lõpus, mil indeks jõudis kõrgemale 200 päeva keskmisest hinnast. Dow Jonesi indeks lisas 1,6 protsenti ja lõpetas päeva 17 409 punktil. Nasdaq Composite indeks tõusis 2,1 protsenti.

„Kui turud tõusevad, siis see toob endaga kaasa ka kindlustunnet,“ ütles investeerimisfirma Philadelphia Trusti investeeringute juht Richard Sichel. „Terve päev on kulgenud hästi ning see meelitab uusi investoreid juurde.“

Nafta hind tõusis täna tublisti, mis pani ka energiafirmade aktsiad tõusma. Kulla hind veidi taandus ning päeva lõpuks maksis unts kulda 1315 dollarit.

Hetkel kuum