Mait Kraun • 21 juuli 2016

Musk avalikustas Tesla tulevikuplaanid

Elon Musk, Tesla Motorsi juht.  Foto: epa

Elektriautode tootja Tesla avalikustas oma ambitsioonikad tulevikuplaanid, mille kohaselt laiendatakse oma tootevalikut tunduvalt, vahendab CNN Money.

Eile õhtul avalikustas Tesla tegevjuht Elon Musk plaani, mille kohaselt hakkab Tesla müüma ka busse ja väikseid veoautosid. Lisaks sellele plaanitakse autoomanikele pakkuda võimalust teha oma Teslast isesõitev takso.

Autotootja andis ka selgituse, miks tahetakse SolarCity Teslaga liita. SolarCity on päikeseenergiafirma, kus Musk on juhatuse esimees. Ta kirjutas, et plaanis on luua päikeseenergiat tootev katus, mis on ühendatud elektrisalvestusseadmetega. Ettevõtete liitmine peaks sellise toote loomise aga lihtsamaks tegema. Ta loodab, et tulevikus saab selliste katuste abil ka oma Teslat laadida.

Tegevjuht ütles, et Tesla isesõitvate autode tehnoloogia saab olema 10 korda turvalisem kui traditsiooniline juhtimine.

Teslal ei ole viimasel ajal väga hästi läinud ning plaanid on seda arvestades vägagi ambitsioonikad. Selle kuu alguses teatas ettevõte, et ei suutnud oma teise kvartali eesmärke täita. 2017. aasta lõpuks loodetakse klientideni toimetada uued Model 3 autod, aga on tõenäoline, et ka see kuupäev lükkub edasi.

„Plaan tundub vägagi ambitsioonikas, arvestades seda, et plaanide täitmine on küsimärgi all,“ ütles analüüsifirma Edmunds.com analüütik Jessica Caldwell. „Kui tema plaan oli alguses mehed kuule saata, siis nüüd ta tahab koloniseerida tervet galaktikat.“

Tesla aktsia on täna langenud 1,5 protsenti.

Hetkel kuum