• Jaga lugu:

  Börs: toorained vedasid aktsiaturge alla

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  USA aktsiaturud taandusid rekordtasemetelt, nafta hind langes ning investorid ootavad selle nädala keskpankade kohtumisi, vahendab Bloomberg.

  Standard & Poor’s 500 indeksi langust juhtisid energiasektori aktsiad, sest nafta hind langes 2,5 protsenti. 10 indeksi suurimast sektorist langesid 9 ning kauplemisaktiivsus oli tavapärasest madalam. USA 2-aastaste võlakirjade oksjonil oli nõudlus väikseim alates 2008. aastast, sest spekuleeritakse, et Föderaalreserv tõstab intressimäärasid siiski oodatust varem. Dollari tugevnemine pani kulla ja teised toorained odavnema.
  Sellel nädalal toimub nii Föderaalreservi kui ka Jaapani Keskpanga kohtumised. Lisaks sellele teatavad mitmed suured börsifirmad – näiteks Apple, Amazon, Alphabet ja Facebook – oma kvartalitulemused. Reedel jõudsid aktsiaturud värskete rekorditeni, sest USA majandusandmed paranesid ning firmade kvartalitulemused olid üldiselt head.
  „See on väike langus rekordtasemetelt, arvestades seda, kui suur on taastumine olnud pärast Brexitit,“ ütles investeerimisfirma Highmark Capitali uuringute juht Todd Lowenstein. „Eufooriat tekitab see, et loodetakse keskpankade stiimulite laiendamist. Lisaks sellele on ettevõtete tulemused olnud head, mis pani turud tõusma.“
  S&P 500 indeks langes 0,3 protsenti 2168 punktini. Dow Jones langes 0,4 protsenti ja lõpetas päeva 18 493 punktil.
  WTI toornafta odavnes 2,5 protsenti 43,08 dollarini barrelist. Brent langes 2,1 protsenti 44,72 dollarini barrelist. Kulla hind odavnes 0,6 protsenti ja unts maksab 1315 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.