Indrek Mäe • 21. oktoober 2016 kell 8:04

Volvo kulukärped tulemustes ei kajastu

Volvo  Foto: EPA

Volvo eelmise kvartali tulemustest selgub, et ettevõtte kasum on vähenenud hoolimata sellest, et autotootja tegeleb aktiivselt oma kulude vähendamisega.

Ettevõtte tegevuskasum vähenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 4,7 protsenti. Volvo kasumiks oli 485 miljonit eurot, samas kui eelmisel aastal oli sama näitaja 509 miljonit eurot. Samuti valmistasid Volvo tulemused pettumuse ettevõtet katvale tosinale Bloombergi analüütikule.

Langust põhjustab raskeveokite müügi aeglustumine Põhja-Ameerikas.

Ettevõte kavatseb kulude kärpimist jätkata. „Praeguses turusituatsioonis tuleb nii odavalt hakkama saada kui võimalik ning ära kasutada regionaalseid väärtusahelaid,“ ütles Volvo tegevjuht Martin Lundstedt. „Nõudluse vähenemine Põhja-Ameerika turul kahjuks jätkub,“ lisas ta.

Volvo eksport Põhja-Ameerikasse vähenes 46 protsenti, sealhulgas kahanes raskeveokeid puudutavate tellimuste arv üle kolmandiku võrra.

Hetkel kuum