Mait Kraun • 2. november 2016 kell 8:15

Naftasektori panused kergitasid Etaloni aktsiat

Etalon Varahalduse investeeringute juht Mikk Talpsepp.  Foto: Andras Kralla

Etalon Varahalduse aktsia kallines ka oktoobris, sest investeerimisfirma sai kasu naftasektoriga seotud positsioonidest.

Etalon Varahalduse A-aktsia väärtus tõusis oktoobris 2,92 protsenti ja jõudis 1,1184 euroni. Aktsiate kallinemine oli tingitud eelkõige positsioonidest, mis olid seotud naftasektoriga, kirjutas ettevõte oma koduleheküljel.

Aasta algusest alates on Etaloni A-aktsia NAV (puhasväärtus) kallinenud 20,74 protsenti. Septembris tõusis aktsia lausa 25,72 protsenti.

Samuti teatas Etalon Varahaldus, et uute aktsiate emissioon toimub novembris ning märkimisavaldusi oodatakse kuni 15. novembrini. Emissiooni maksimaalne maht tuleb 1 miljon A-aktsiat ning need emiteeritakse 22. novembril. Oktoobris ostis Etalon tagasi 50 000 A-aktsiat hinnaga 1,0769 eurot aktsia kohta.

Investeerimisfirma tõi välja ka tabeli, kus võrdleb Etalon Varahalduse tootlust erinevate riikide aktsiaturgude tootlustega.

Tabel dollaripõhiste ETF-de väärtuse muutusest võrdluses Etalon Varahaldus A-aktsiaga alates 21. maist 2015 kuni 31. oktoobrini 2016*  Foto: Etalon Varahaldus

*Antud tabelis Etalon Varahaldus A-aktsia tulem on arvestatud EUR baasil, muud ETF-d on noteeritud ja arvestatud USD baasil, ega ole seega 100% võrreldavad. USD baasil võrdlused on toodud asjaolul, et Etalon Varahaldus genereerib kasumeid ja kahjumeid samuti USD baasil, kuigi lõplik varalise seisu arvestamine käib EUR baasil.

Hetkel kuum