• Jaga lugu:

  Riskifondid jäävad aktsiaindeksile jälle alla

  Riskifondid jäid turule jälle alla.Foto: EPA

  Riskifondid jäävad üldisele turule alla juba kaheksandat aastat järjest, kirjutab Yahoo Finance.

  Riskifondid on aasta algusest alates saanud 4protsendilist tootlust, S&P 500 indeks on sama ajaga kallinenud aga 9 protsenti. Kui enne aasta lõppu järsku muutust ei tule, siis on tegemist juba kaheksanda järjestikuse aastaga, mil riskifondid jäävad turu keskmisele alla, selgub Goldman Sachsi analüütikute andmetest.
  „Esimene kvartal läks riskifondidel kehvasti, aga enamik on suutnud oma tootlusenumbreid parandada. Ikka veel jäädakse alla aga S&P 500 indeksile ja ka tavalistele investeerimisfondidele,“ kirjutasid analüütikud.
  Tõsi, kolmandas kvartalis suutsid riskifondid üldist aktsiaindeksit lüüa, aga valimiste järel tabas neid suur tagasilöök.
  Nimelt olid riskifondid teinud suuri panuseid tehnoloogiasektorile – see sektor moodustas riskifondide portfellist keskmiselt 24 protsenti, mis on viimase kümnendi suurim näitaja. Suve teises pooles tõusid tehnoloogiaaktsiad tublisti, aga pärast Trumpi võitu hakkas sektor odavnema. Nimelt arvatakse, et Trumpi immigratsiooni- ja kaubanduspoliitika mõjub tehnoloogiafirmade kasumitele halvasti.
  Peale selle olid fondid presidendivalimiste ajaks teinud finantssektorile vähe panuseid. Pärast Trumpi võitu hakkasid pankade aktsiad aga kallinema, sest ootused intressimäärade tõstmise osas kasvasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.