Mait Kraun • 23. november 2016 kell 14:30

Riskifondid jäävad aktsiaindeksile jälle alla

Riskifondid jäid turule jälle alla.  Foto: EPA

Riskifondid jäävad üldisele turule alla juba kaheksandat aastat järjest, kirjutab Yahoo Finance.

Riskifondid on aasta algusest alates saanud 4protsendilist tootlust, S&P 500 indeks on sama ajaga kallinenud aga 9 protsenti. Kui enne aasta lõppu järsku muutust ei tule, siis on tegemist juba kaheksanda järjestikuse aastaga, mil riskifondid jäävad turu keskmisele alla, selgub Goldman Sachsi analüütikute andmetest.

„Esimene kvartal läks riskifondidel kehvasti, aga enamik on suutnud oma tootlusenumbreid parandada. Ikka veel jäädakse alla aga S&P 500 indeksile ja ka tavalistele investeerimisfondidele,“ kirjutasid analüütikud.

Tõsi, kolmandas kvartalis suutsid riskifondid üldist aktsiaindeksit lüüa, aga valimiste järel tabas neid suur tagasilöök.

Nimelt olid riskifondid teinud suuri panuseid tehnoloogiasektorile – see sektor moodustas riskifondide portfellist keskmiselt 24 protsenti, mis on viimase kümnendi suurim näitaja. Suve teises pooles tõusid tehnoloogiaaktsiad tublisti, aga pärast Trumpi võitu hakkas sektor odavnema. Nimelt arvatakse, et Trumpi immigratsiooni- ja kaubanduspoliitika mõjub tehnoloogiafirmade kasumitele halvasti.

Peale selle olid fondid presidendivalimiste ajaks teinud finantssektorile vähe panuseid. Pärast Trumpi võitu hakkasid pankade aktsiad aga kallinema, sest ootused intressimäärade tõstmise osas kasvasid.

Hetkel kuum