Kadi Neemre • 20. detsember 2016 kell 19:12

Volkswagen saavutas kokkuleppe veel 80 000 sõiduki kahjude kompenseerimiseks

Volkswagen üritab panna punkti emissiooniskandaalile  Foto: EPA

USA föderaalse kohtuniku sõnul on Vokswagen AG saavutanud kokkuleppe kompenseerimaks 80 000 3,0- liitrist saastavat Volkswageni, Porsche ja Audi sõidukit.

Kokkuleppe alusel ostetakse osa sõidukitest tagasi ning osa kutsutakse paranduste tegemisteks tagasi. Saksamaa autotootja loodab panna sellega punkti heitgaasiemissiooni petuskandaalile, vahendab Reuters.

Saksamaa autotootjat tabas skandaal peale seda, kui USA keskkonnakaitse amet avastas eelmisel aastal, et Volkswagen on petnud USA emissioonigaaside testides. Skandaal kahjustas ettevõtte mainet ning andis tugeva hoobi automüügile.

San Franciscos toimunud kohtuistungi käigus märkis ringkonnakohtunik Charles Breyer, et Saksamaa ettevõte Robert Bosch on jõudnud kokkuleppele võtta enda kanda USA diisliomanike tsiviilkaebuste lahendamine. Reutersi andmetel võib kokkuleppe väärtus  küündida enam kui 300 miljoni dollarini.

Breyer märkis, et 3,0 liitriste sõidukite omanikud saavad “märkimisväärse kopmensatsiooni” oma sõidukite parandamise eest.

Varasemalt leppis Volkswagen kokku veel 475 000 auto kahjude kompenseerimiseks. Selle kokkuleppe kohaselt võivad 2-liitrise mootoriga diiselautode omanikud oma sõiduki olenemata selle seisukorrast Volkswagenile tagasi müüa.

Volkswagen nõustus maksma ka California õhuressursside ametile 25 miljonit dollarit valuraha, selgub kohtupaberitest. USA Justiitsministeeriumi sõnul maksab autotootja veel lisaks 225 miljonit dollarit, hüvitamaks diisli heitgaaside tekitatud kahju.

 

Hetkel kuum