• Jaga lugu:

  Volkswagen saavutas kokkuleppe veel 80 000 sõiduki kahjude kompenseerimiseks

  Volkswagen üritab panna punkti emissiooniskandaalileFoto: EPA

  USA föderaalse kohtuniku sõnul on Vokswagen AG saavutanud kokkuleppe kompenseerimaks 80 000 3,0- liitrist saastavat Volkswageni, Porsche ja Audi sõidukit.

  Kokkuleppe alusel ostetakse osa sõidukitest tagasi ning osa kutsutakse paranduste tegemisteks tagasi. Saksamaa autotootja loodab panna sellega punkti heitgaasiemissiooni petuskandaalile, vahendab Reuters.
  Saksamaa autotootjat tabas skandaal peale seda, kui USA keskkonnakaitse amet avastas eelmisel aastal, et Volkswagen on petnud USA emissioonigaaside testides. Skandaal kahjustas ettevõtte mainet ning andis tugeva hoobi automüügile.
  San Franciscos toimunud kohtuistungi käigus märkis ringkonnakohtunik Charles Breyer, et Saksamaa ettevõte Robert Bosch on jõudnud kokkuleppele võtta enda kanda USA diisliomanike tsiviilkaebuste lahendamine. Reutersi andmetel võib kokkuleppe väärtus  küündida enam kui 300 miljoni dollarini.
  Breyer märkis, et 3,0 liitriste sõidukite omanikud saavad “märkimisväärse kopmensatsiooni” oma sõidukite parandamise eest.
  Varasemalt leppis Volkswagen kokku veel 475 000 auto kahjude kompenseerimiseks. Selle kokkuleppe kohaselt võivad 2-liitrise mootoriga diiselautode omanikud oma sõiduki olenemata selle seisukorrast Volkswagenile tagasi müüa.
  Volkswagen nõustus maksma ka California õhuressursside ametile 25 miljonit dollarit valuraha, selgub kohtupaberitest. USA Justiitsministeeriumi sõnul maksab autotootja veel lisaks 225 miljonit dollarit, hüvitamaks diisli heitgaaside tekitatud kahju.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.