• Jaga lugu:

  Icahn hoiatab kaubandussõja eest Hiinaga

  Carl IcahnFoto: Reuters

  Miljardärist investor Carl Icahn arutles oma eilses CNBC-le antud intervjuus erinevatel teemadel nagu valitsuse regulatsioonid, majandus ning tema uus nõuniku roll Donald Trumpi administratsioonis.

  Kõige olulisem asi ei pruugi olla aga see, mida investor ütles otsesõnu, vaid see, kuidas ta kaudselt puudutas turgude riski kaubandussõjaks Hiinaga Trumpi juhtimise all.
  “Kui meil oleks kaubandussõda Hiinaga, siis annaks see turgudele kahtlemata ränga hoobi,” hoiatas Icahn.
  Kõige kõnekam on see, kuidas Icahn lõpetas spontaanselt intervjuu. “Kui minult küsida, siis olen ma kõige enam mures turgude pärast lühikeses perspektiivis,” sõnas ta. “Siin on nii palju faktoreid, mille üle muret tunda. Varem või hiljem see juhtub ja me peame sellega rinda pistma. Ehk oleks parem teha seda pigem varem, kuid see ei ole minu otsustada. Ma ei soovi selles osaleda.”
  Icahn märkis, et ta ei ole “seotud” üleminekumeeskonna Hiina kaubanduspoliitika alaste aruteludega. Kuna ta on aga üks Trumpi lähedasemaid usaldusaluseid ning arvestades seda, et ta tõi korduvalt esile teema aktsiaturu riskist astuda Hiinaga kaubandussõtta, annab see selge signaali sellest, et tulevane president kaalub justnimelt agressiivset Aasia-suunalist kaubanduspoliitikat. Seega, kui peakski juhtuma, et meid tabab kaubandussõda Hiinaga, siis me ei saa öelda, et Icahn ei oleks meid hoiatanud.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.