Kadi Neemre • 23. detsember 2016 kell 15:34

Icahn hoiatab kaubandussõja eest Hiinaga

Carl Icahn  Foto: Reuters

Miljardärist investor Carl Icahn arutles oma eilses CNBC-le antud intervjuus erinevatel teemadel nagu valitsuse regulatsioonid, majandus ning tema uus nõuniku roll Donald Trumpi administratsioonis.

Kõige olulisem asi ei pruugi olla aga see, mida investor ütles otsesõnu, vaid see, kuidas ta kaudselt puudutas turgude riski kaubandussõjaks Hiinaga Trumpi juhtimise all.

“Kui meil oleks kaubandussõda Hiinaga, siis annaks see turgudele kahtlemata ränga hoobi,” hoiatas Icahn.

Kõige kõnekam on see, kuidas Icahn lõpetas spontaanselt intervjuu. “Kui minult küsida, siis olen ma kõige enam mures turgude pärast lühikeses perspektiivis,” sõnas ta. “Siin on nii palju faktoreid, mille üle muret tunda. Varem või hiljem see juhtub ja me peame sellega rinda pistma. Ehk oleks parem teha seda pigem varem, kuid see ei ole minu otsustada. Ma ei soovi selles osaleda.”

Icahn märkis, et ta ei ole “seotud” üleminekumeeskonna Hiina kaubanduspoliitika alaste aruteludega. Kuna ta on aga üks Trumpi lähedasemaid usaldusaluseid ning arvestades seda, et ta tõi korduvalt esile teema aktsiaturu riskist astuda Hiinaga kaubandussõtta, annab see selge signaali sellest, et tulevane president kaalub justnimelt agressiivset Aasia-suunalist kaubanduspoliitikat. Seega, kui peakski juhtuma, et meid tabab kaubandussõda Hiinaga, siis me ei saa öelda, et Icahn ei oleks meid hoiatanud.

 

Hetkel kuum