Olavi Teppan • 13. veebruar 2017 kell 20:44

Apple'i aktsia sulgus uuel rekordkõrgusel

Foto: Scanpix/Reuters

USA aktsiaturud jätkasid täna tõusu. Ootused uue iPhone’i osas ja üldine optimistlik meeleolu viisid Apple’i aktsia täna kahe aasta tagusest rekordist kõrgemale.

Apple sulgus täna 0,89% kõrgemal, 133,29 dollari tasemel, ületades sellega 2015. aasta veebruaris püstitatud rekordi 133 dollarit. Päevasisene rekordhind 134,54 dollarit aprillist 2015 jäi täna veel kättesaamatuks.

Kuigi septembris 2016 turule toodud iPhone 7 ei ärgitanud enam nii paljusid Apple’i fänne oma vana mobiili välja vahetama kui eelmised versioonid, on see siiski meelitanud rohkesti uusi kasutajaid õunafirma nutitelefoni juurde. See sisendab lootusi järgmise, põhjalikumate uuendustega telefoni osas, mida on turule oodata käesoleval aastal.

„Me usume, et Apple kindlustab 2017. aastal premium-klassi nutitelefonide turul liidripositsiooni,“ kommenteeris Bloombergi vahendusel Ganaccord Genuity analüütik Michael Walkley läinud nädala kirjas investoritele.

Apple’i aktsia on sel aastal kallinenud 15 protsenti. Samas on tõusuteel ka ülejäänud sektor, kõigi aegade päevasiseseid rekordeid on sel aastal löönud nii Microsoft, Google, Netflix kui ka Facebook.

Uutel rekordkõrgustel sulgusid ka börsiindeksid. S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete koguväärtus tõusis esmakordselt ajaloos üle 20 triljoni dollari. Indeksi arvuline väärtus kerkis 2328 punktini ehk 0,52% reedesest sulgemishinnast kõrgemale.

Dow Jones tõusis 0,70% ja sulgus 20 412 punktil, millest olulise osa andis taas Goldman Sachsi aktsia. Nasdaq Composite kerkis samuti 0,52% ehk 5763 punktini. Tesla aktsia tegi taas tähelepanuväärse 4,22-protsendilise tõusu ja jõudis 280,60 dollarini.

Hetkel kuum