• Jaga lugu:

  On aeg arenevatele turgudele kalastama minna

  Brasiilia lipp.Foto: Bloomberg

  Investorite huvi arenevate turgude vastu on viimasel ajal kasvanud. Ka strateegid soovitavad kõrgeid tootlusi püüda just sealt, kirjutab MarketWatch.

  iShares MSCI arenevate turgude indeks, mis koosneb 23 arenevast turust, tõusis eelmisel nädalal 3,9 protsenti ja jõudis viimase 20 kuu kõrgeima tasemeni. Nimelt tõstis Föderaalreserv intressimäärasid ning teatas, et plaanib sama teha sellel aastal vaid kahel korral. Standard & Poor’s 500 indeks tõusis eelmisel nädalal 0,2 protsenti ja iShares MSCI maailma aktsiate ETF kallines 0,9 protsenti.
  Arenevate turgude kallinemine langes kokku J.P. Morgani strateegide otsusega anda tervele regioonile ostusoovitus (enne oldi neutraalsed). Strateegid ütlesid, et kasumite kasv on kiirenemas ning vahe arenevate riikidega on vähenemas.
  „MSCI arenevate turgude indeks on viimase nelja intresside tõusutsükli ajal kallinenud kiiremini kui arenenud turud,“ ütles Matejka oma raportis.
  Tõsi, see läheb osalt vastuollu üldise arusaamaga, mille järgi muudab intresside tõus dollarit tugevamaks. Tugevam dollar teeb dollarites võetud laenude teenindamise arenevate riikide ettevõtete jaoks keerulisemaks. See mõjub kasvule omakorda pärssivalt.
  Samas oodatakse, et USA dollar peaks 14 aasta kõrgeima taseme lähedalt teisel poolaastal taanduma, mis peaks arenevaid turgusid toetama hakkama, ütles Matejka.
  Lisaks sellele on arenevate turgude hinnatasemed atraktiivsemad kui arenenud turgudel. Matejka sõnul on vahe 30 protsenti.
  „Arenevate turgude varasid pole ostnud sugugi liiga paljud investorid, vaatamata sellele, et viimase kolme kvartali jooksul on toimunud raha neto sissevool. Võrreldes 2011. aastaga on arenevad turud teistest 50protsendiga maha jäänud,“ lisas strateeg. J.P. Morgan soovitab arenevatel turgudel vaadata Hiina ja Brasiilia poole.
  Bank of America Merrill Lynch on arenevate turgude pärast samuti positiivselt meelestatud, sest arenevate riikide keskpangad hakkavad Föderaalreservi poliitikaid matkima. 15 arenevast riigist lausa 10 on teatanud, et võivad intressimäärasid tõstma hakata.
  Sellegi poolest on arenevatel turgudel ka riskid, rõhutasid strateegid. Hiina valitsuse plaan kasvu tasakaalustada ning finantsstabiilsus tagada võib vabalt luhta minna. Peale selle alahindavad investorid potentsiaalset kaubandussõda Ühendriikidega, ütles Bank of America Hiina aktsiastrateega David Cui.
  Bank of America soovitab kaaluda Venemaa ja Brasiilia turgudele sisenemist. Venemaa majandus on nende sõnul jätkuvalt taastumas ning Brasiilias võetakse vastu tähtsaid reforme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.