Indrek Mäe • 24. märts 2017 kell 7:45

LHV kalastab börsiväliseid ettevõtteid

LHV Groupi suuraktsionär Andres Viisemann otsib kodumaiseid investeeringuid.  Foto: Andras Kralla

LHV pensinifondide juht Andres Viisemanni arvates võiksid pensionifondid rohkem Eestisse investeerida ning kohaliku väärtpaberi turu väiksus kui vastuargument, siinkohal ei päde.

„LHV-s olemegi viimase kuue kuu jooksul pühendanud tunduvalt rohkem aega ja energiat sellele, et analüüsida ettevõtteid, projekte ja varasid, mille väärtpaberid ei ole veel börsil,“ viitas Viisemann LHV uudiskirja vahendusel sellele, et Eestist võib ka börsiväliselt häid investeeringuid leida.

„Ma usun, et meie tegevus võiks leida väljendust nii kõrgemates pikaajalise tootluse numbrites kui ka suuremas kasus Eesti ühiskonnale,“ oli Viisemann veendunud. „Otsime endiselt turvalisi ja kasumlikke investeerimisvõimalusi ka üle maailma, kuid koduturu eelis on see, et siin saame ise uusi võimalusi luua,“ märkis ekspert.

Viisemanni hinnangul kulutatakse täna liiga palju energiat olemasolevate varadega spekuleerimisse, mis väljendub ettevõtete, aktsiate ja kinnisvara ostmises. „Osta ja müüa on palju lihtsam ning sageli kahjuks ka tulusam, kui luua midagi uut,“ arvas ta. „Tänane rahapoliitika on pigem veelgi kasvatanud ebavõrdsust ühiskonnas, kuna madalatest intressimääradest on proportsionaalselt rohkem võitnud need, kellel juba on vara,“ lõpetas Viisemann.

Hetkel kuum