Jaga lugu:

Skandaal räsis Societe Generale'i tulemusi

Societe Generale on üks Prantsusmaa suuriamtest pankadest.  Foto: EPA

Societe Generale jõudis Libyan Investment Authority’ga (LIA) kohtus peetud korruptsioonivaidluses lahenduseni: pank pidi maksma ligi miljard dollarit, mis mõjus esimese kvartali tulemustele kehvasti, vahendab Bloomberg.

Prantsusmaa pank ja LIA jõudsid kokkuleppele, et lahendavad „kahe osapoole vahel kõik probleemid, mis on seotud aastatel 2007-2009 tehtud ülekannetega“, teatas ettevõte neljapäeval. Kohtuasi, milles süüdistati panka korruptsioonis ja pistise andmises, pidi algama täna.

Nimelt tegi Societe Generale Liibüa ärimehele Walidd Al-Giahmile 58,4 miljoni dollari suuruse ülekande, et too vormistaks panga jaoks soodsaid investeerimistehinguid. LIA, mis juhib Liibüa naftatuludest kokku pandud fondi, mille väärtus on 60 miljardit dollarit, hindas oma kahjud 1,5 miljardi dollarini. Grupp väitis, et Al-Giahmile tehtud makse oli pistis, millega püüti teda ja tema töötajaid mõjutada. Societe Generale eitas süüdistusi, kuid otsustas sellegipoolest enne kohtumenetluse algust maksta LIA-le 963 miljonit eurot.

Societe Generale'i puhaskasum langes esimeses kvartalis 747 miljoni euroni, eelmise aasta samal ajal oli see 924 miljonit. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 863 miljonit eurot. Pank palus LIA-lt vabandust ning teatas, et oleks pidanud oma töötajatel paremini silma peal hoidma.

Jaga lugu:
Hetkel kuum