Liina Laks • 20. juuni 2017 kell 6:04

Investor: USA börs tõuseb lähiajal veel 10 protsenti

Foto: Reuters/Scanpix

Kuigi paljud finantsturueksperdid muretsevad läheneva kriisi pärast, siis miljardeid dollareid haldava ettevõtte juht on veendunud, et vähemalt järmised kuus kuud liigub USA börs tõusvas joones.

“Ralli pole veel läbi,” ütes Jim McCaughan, 424 miljardi dollari suuruse portfelliga varahaldusettevõtte Principal Global Investors juht MarketWatchile. “USAs on pulliturg, mida keegi ei armasta. Kuid turg ei veel mulli tasemele jõudnud. See ei ole jõudnud sellesse punkti, kus me saaksime öelda, et see on ülehinnatud nagu 1999. aastal. Siis oli ettevaatav P/E 50 korda kõrgem ja praegu on keskmine 18. See on kõrge, aga vaadates seda, kus on võlakirjade tootlus, pole see siiski kõrge. Ma olen jätkuvalt arvamusel, et USA aktsiaid võiks halbadeks aegadeks kõrvale panna,” lisas McCaughan.

Tema hinnangul pole USA börsiralli sugugi läbi ja sealsed aktsiad võivad käesoleval aastal veel 10-20 protsenti tõusta. “Mis puudutab USA turgu, siis minu põhiline argument on, et sellel on väga tugev erasektor. Ja mõnes mõttes saavutab see edu vaatamata Washingtoni poliitikale, mitte selle tõttu,” ütles McCaughan.

Hetkel kuum