Mait Kraun • 22. august 2017 kell 16:00

Trump pani kaitsetööstuse aktsiad tõusma

Lockheed Martini F-35 hävituslennuk.  Foto: EPA

Kaitsetööstuse aktsiad hakkasid täna kallinema, sest USA president Donald Trump ütles, et tahab Afganistanis Talibani vastast võitlust laiendada, vahendab MarketWatch.

See võib tähendada, et USA kaitsekulutused hakkavad kasvama, mis pani ka kaitsetööstuse aktsiad kallinema. Börsil kaubeldav fond, mis kõne all olevat sektorit – SPDR S&P Aerospace & Defense ETF – on täna tõusnud 1,1 protsenti.

Teine börsil kaubeldav fond, iShare U.S Aerospace & Defence ETF, lisas 0,9 protsenti. Eraldi ettevõtetest kallines Lockheed Martini aktsia 0,8 protsenti ning L3 Technologies kallines 0,4 protsenti. Sektori üks parimaid ettevõtteid oli aga Kratos Defense & Security Solutions, mis lisas 2,2 protsenti.

USA president Donald Trump ütles oma esmaspäeval peetud kõnes, et Ühendriigid peaks vältima vigu, mida tehti Iraagis. Läbimõtlemata lahkumine Afganistanist looks tema sõnul aga võimuvaakumi, mida hakkaks islamiäärmuslased ära kasutama.

Hetkel kuum