Juhan Lang • 3. veebruar 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Punane värv naasis börsidele

Investorid nägid USA turgudel üle pika aja taas harjumuspärasest suuremat langust.
Investorid nägid USA turgudel üle pika aja taas harjumuspärasest suuremat langust.  Foto: Andres Kralla

Kohalike investeerimisekspertide hinnangul oli USA enimjälgitud aktsiaindeksite reedene tavatult järsk langus börsidel ootuspärane ja teretulnud.

"Tõus on kestnud juba kaua, volatiilsus on olnud kaua aega ebanormaalselt madalatel tasemetel ning kõiki halbu uudiseid on seni vapralt eiratud," kommenteeris indeksite viimase kahe aasta suurimat nädalasisest langust Swedbanki investeeringute strateeg Tarmo Tanilas. "Iga trend saab ükskord otsa."

Tema hinnangul oli börside languse peasüüdlane USAs kallinev raha hind, mis sai omakorda hoogu tugevast töötururaportist – see ei jäta tema sõnul Föderaalreservile just palju võimalusi lähiajal intresse mitte tõsta.

"Raha hakkas liikuma aktsiatest võlakirjadesse, sest USA kaheaastase võlakirja tootlus ületab juba S&P 500 indeksi dividenditootlust," tõdes ta. "Siia juurde ka mitme suure ettevõtte oodatust kehvemad tulemused ja eeldused volatiilsuse tõusuks olidki täidetud, sest kallinev raha hind teeb tulevikus kasumite kasvatamise üha keerulisemaks."

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt