Dimon: Föderaalreserv võib intresse tõsta oodatust kiiremini

05. aprill 2018, 16:12
Jamie Dimon
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180405/BORS/180409803/AR/0/AR-180409803.jpg

JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon ütles, et turud alahindavad võimalust, et Föderaalreserv hakkab intresse kiiremini tõstma, vahendab CNBC.

„Kui inflatsioon ja palgakasv tulevad oodatust kiiremad, siis Föderaalreserv ja teised keskpangad võivad olla sunnitud võtma ette agressiivsemaid samme, kui arvatakse,“ ütles Dimon investoritele saadetud iga-aastases kirjas. „Nad reageerivad turu seisule, mitte ei juhi seda.“

Võib öelda, et JPMorgani juhi iga-aastane kiri investoritele on Berkshire Hathaway tegevjuhi Warren Buffetti kirja järel populaarsuselt teisel kohal. Mõlemale juhile meeldib saata pikki teadaandeid, kus kommenteeritakse globaalseid arenguid. Täismahus saab kirja lugeda siit.

Dimoni hinnangul on mõistlik oodata, et USA 10aastaste võlakirjade tootlus tõuseb normaalse majanduskasvu ja inflatsiooni juures 4 protsendini. Asjaolu, et kõne all olevate võlakirjade tootlus on jätkuvalt alla 3 protsendi, on tema sõnul tõenäoliselt põhjustatud Föderaalreservi ostupoliitikast.

Aktsiaturgudele on naasnud volatiilsus, veel mullu oli see kõigi aegade madalaimal tasemel. See paneb investorite kannatlikkuse proovile. Alates kriisist on regulatsioonide tõttu Wall Streeti osakaal turgudel vähenenud, sest mitme väärtpaberi ostmine ja müümine on tehtud varajuhtide jaoks keerulisemaks, ütles Dimon. Regulatsioonide tõttu on pankadel raskem ka klientide likviidsuse nõudlust rahuldada.

„Kas see võib tekitada majanduslanguse või mitte? Me ei tea,“ ütles ta kirjas. „Volatiilsete turgude kõige suurem negatiivne efekt on see, et see võib tekitada paanika, mis võib omakorda reaalmajandust aeglustada.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2018, 16:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing