Äripäev • 31. juuli 2018 kell 11:33

BMW ehitab Ungarisse tehase

Saksa autotootja BMW ehitab sel sajandil esimest korda vabriku Euroopasse.

BMW  Foto: Scanpix

BMW vabrik ehitatakse Ungarisse Deberecenisse ligikaudu 1 miljardi euro eest ning see peaks olema võimeline tootma aastas 150 000 masinat, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. „Me tugevdame oma Euroopa tegevusi, et hoida maailmas tootmistasakaalu Aasia, Ameerika ja meie kodumaailmajao vahel,“ ütles BMW juht Harald Krüger.

Bloombergi andmetel on üks põhjus, miks luksustootja just nüüd Euroopas tootmist laiendab, hirm kaubandussõja ees.

Ettevõtte aktsia oli täna Frankfurdi börsil kerges languses (–0,7%) ning kauples 82 euro ringis. Tänavu on aktsia odavnenud üle 5 protsendi. Aktsia viimatine hiilgeaeg jääb 2015. aasta lõppu, mil see maksis 104 eurot.

Hetkel kuum