Rait Kondor • 7. august 2018 kell 15:47

Tesla alustas töötajate värbamist Hiina tehasesse

Tesla autode müügisalong Tesla peakontoris Hiinas Pekingis  Foto: Jason Lee/Reuters-Scanpix

Tesla on alustanud töötajate värbamisprotsessiga Hiinasse Shanghaisse rajatavasse tehasesse, nagu selgub ettevõtte veebileheküljel olevatest töökuulutustest, vahendab Reuters.

Tesla teatas uue tehase rajamisest alles kuu aega tagasi, kui Shanghai linnavalitsusega sõlmiti kokkulepe kaks miljardit dollarit maksva mineva elektriautode tootmistehase rajamiseks. Tesla veebilehel olevate töökuulutuste järgi otsitakse inimesi esialgu kõrgema kvalifikatsiooniga kohtadele, nagu arhitektuuridisainer, tööstusinsener, ehitusinsener, finantsjuht, turundusjuht jm.

Tesla Hiina tehas oleks ettevõtte jaoks esimene väljaspool USA-d asuv tehas ning see peaks kahekordistama Tesla elektriautode tootmisvõimsust. Tesla soovib hakata tehases esimesi autosid tootma kaks aastat pärast ehituse algust ning jõuda kaks-kolm aastat peale seda 500 000 sõidukini aastas.

Hetkel kuum