Mait Kraun • 9. november 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Goldman Sachsi analüütikud usuvad, et nüüd algab aktsiaturgude taastumine.
Goldman Sachsi analüütikud usuvad, et nüüd algab aktsiaturgude taastumine.  Foto: Reuters/Scanpix

Goldman: riskiralli on alanud

Goldman Sachsi analüütikud teatasid, et nüüd on investoritel õigustatud huvi jälle riske suurendama hakata, vahendab Bloomberg.

„Turud arvestavad nüüd majandusandmetel põhineva Föderaalreserviga, USA valimised on läbi ning me näeme varaseid signaale, et arenevate turgude kasv on tänu Hiinale hakanud vaikselt stabiliseeruma,“ kirjutasid Goldmani strateegid James Weldon, Matthieu Droumaguet ja Charles Himmelberg neljapäevael avaldatud raportis. Kõik need faktorid võiks investorite riskijanu suurendada, lisasid nad.

Turgude mure Föderaalreservi rahapoliitika pärast on viimase kahe nädala jooksul stabiliseerunud. Arusaam, et keskpank lähtub oma otsustes majandusandmetest, võiks teha karmima rahapoliitika allaneelamise investorite jaoks lihtsamaks, teatas Goldman.

Kui kasv valmistab pettumuse, siis on Föderaalreservil küllalt palju mänguruumi intresside kasvutempot muuta, lisasid strateegid. Lisaks sellele on USAs valimised läbi ning sellega seotud ebakindlus kadumas, mida nähase turgude jaoks positiivse signaalina.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt