• Jaga lugu:

  Ryanair ei näe leppeta Brexitis ohtu

  Foto: EPA / Andy Rain

  Ryanairi turundusjuhi sõnul pole Brexit kahjustanud reisijate lennuhimu, samuti on firma igati valmis puhuks, kui ÜK peaks Euroopa Liidust ilma leppeta lahkuma.

  Iiri odavlennufirma turundusjuhi Kenny Jacobsi hinnangul on nii Euroopa kui Briti reisijate nõudlus lennupiletite järgi jätkuvalt väga kõrge. Erinevalt ettevõtte tegevjuhi Michael O'Leary mõne aja tagustest hoiatustest ei valmista Ryanairile enam muret ka saare ja mandri vahelised lennureeglid, kuna möödunud nädalal andis Euroopa Liit kinnituse, et firmal on vajalikud õigused olemas ka pärast 29. märtsi, mil britid liidust ametlikult lahkuvad.
  Samas mõjuks leppeta Brexit tõenäoliselt kehvasti Ryanairi Briti aktsionäridele, sest see kohustaks ettevõtet järgima Euroopa Liidu omandiseadusi ja piirama seetõttu Ühendkuningriigi investorite hääletusõigusi. Brittidele kuulub umbes 20% Ryanairi aktsiatest.
  Kolmapäevasel pressikonverentsil avaldas Jacobs ka, et Ryanair ei kavatse teha ostupakkumist konkurendile Flybele. Lisaks teatas ta, et töötajate korduvate streikide tõttu tänavu kasumisihti langetanud lennufirma loodab olulisematel turgudel ametiühingutega kokkuleppele jõuda enne märtsi lõppu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.