Lauri Teder • 21. november 2018 kell 16:11

Ryanair ei näe leppeta Brexitis ohtu

Foto: EPA / Andy Rain

Ryanairi turundusjuhi sõnul pole Brexit kahjustanud reisijate lennuhimu, samuti on firma igati valmis puhuks, kui ÜK peaks Euroopa Liidust ilma leppeta lahkuma.

Iiri odavlennufirma turundusjuhi Kenny Jacobsi hinnangul on nii Euroopa kui Briti reisijate nõudlus lennupiletite järgi jätkuvalt väga kõrge. Erinevalt ettevõtte tegevjuhi Michael O'Leary mõne aja tagustest hoiatustest ei valmista Ryanairile enam muret ka saare ja mandri vahelised lennureeglid, kuna möödunud nädalal andis Euroopa Liit kinnituse, et firmal on vajalikud õigused olemas ka pärast 29. märtsi, mil britid liidust ametlikult lahkuvad.

Samas mõjuks leppeta Brexit tõenäoliselt kehvasti Ryanairi Briti aktsionäridele, sest see kohustaks ettevõtet järgima Euroopa Liidu omandiseadusi ja piirama seetõttu Ühendkuningriigi investorite hääletusõigusi. Brittidele kuulub umbes 20% Ryanairi aktsiatest.

Kolmapäevasel pressikonverentsil avaldas Jacobs ka, et Ryanair ei kavatse teha ostupakkumist konkurendile Flybele. Lisaks teatas ta, et töötajate korduvate streikide tõttu tänavu kasumisihti langetanud lennufirma loodab olulisematel turgudel ametiühingutega kokkuleppele jõuda enne märtsi lõppu.

Hetkel kuum