Lauri Teder • 7. detsember 2018 kell 19:38

Marlboro tootja Altria omandab pea poole Kanada kanepifirmast

Kanep  Foto: EPA

USA tubakahiid Altria soetab 45% osaluse Kanada kanepifirmas Cronos Group, teatas kontsern reedel.

Pärast mitu päeva kestnud spekulatsioone kinnitas Altria, et kavatseb laieneda kanepiturule, investeerides Cronos Groupi 1,8 miljardit dollarit ja makstes iga aktsia eest seega 16,25 Kanada dollarit. Lisaks annab tehing tubakahiiule õiguse viia oma osalus järgmise viie aasta jooksul 55 protsendini.

Altria tegevjuhi ja nõukogu esimehe Howard Willardi sõnul usub kontsern, et Cronose juhtkonnal on olemas vajalik võimekus ülemaailmses konkurentsis toime tulekuks, ning soovib aidata kanepifirmal oma kasvupotentsiaali täita.

Börside reaktsioon Altria ostutehingule on olnud üpris leige - reedel sai aktsia küll mõneks tunniks tõuke, ent lõpetas päeva sellegipoolest 0,4% ja nädala 1,17% miinuses. Novembri keskel kaotas tubakatootja aktsia üle 15% oma turuväärtusest pärast USA ravimiameti teadet, et asutus kaalub mentoolisigarettide keelustamist.

Selle aasta märtsis Nasdaqi börsiga liitunud Cronos Groupi investorid võivad uudise üle aga ainult rõõmustada - väärtpaber rallis reedel 21,71% kõrgemale.

Hetkel kuum