• Jaga lugu:

  Marlboro tootja Altria omandab pea poole Kanada kanepifirmast

  KanepFoto: EPA

  USA tubakahiid Altria soetab 45% osaluse Kanada kanepifirmas Cronos Group, teatas kontsern reedel.

  Pärast mitu päeva kestnud spekulatsioone kinnitas Altria, et kavatseb laieneda kanepiturule, investeerides Cronos Groupi 1,8 miljardit dollarit ja makstes iga aktsia eest seega 16,25 Kanada dollarit. Lisaks annab tehing tubakahiiule õiguse viia oma osalus järgmise viie aasta jooksul 55 protsendini.
  Altria tegevjuhi ja nõukogu esimehe Howard Willardi sõnul usub kontsern, et Cronose juhtkonnal on olemas vajalik võimekus ülemaailmses konkurentsis toime tulekuks, ning soovib aidata kanepifirmal oma kasvupotentsiaali täita.
  Börside reaktsioon Altria ostutehingule on olnud üpris leige - reedel sai aktsia küll mõneks tunniks tõuke, ent lõpetas päeva sellegipoolest 0,4% ja nädala 1,17% miinuses. Novembri keskel kaotas tubakatootja aktsia üle 15% oma turuväärtusest pärast USA ravimiameti teadet, et asutus kaalub mentoolisigarettide keelustamist.
  Selle aasta märtsis Nasdaqi börsiga liitunud Cronos Groupi investorid võivad uudise üle aga ainult rõõmustada - väärtpaber rallis reedel 21,71% kõrgemale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.