• Bairdi analüütikute arvates suudab Tesla edaspidi olla püsivalt kasumlik.Foto: Reuters
  Jaga lugu:

  Baird: Tesla siseneb positiivsesse tsüklisse

  Elektriautode tootja Tesla aktsiad võivad järgmisel aastal järsult kallineda, sest ettevõte hakkab jätkusuutlikult kasumit teenima, vahendab CNB Bairdi analüütikuid.

  Bairdi analüütik Ben Kallo andis Tesla aktsiale ostusoovituse ning tõstis hinnasihi 411 dollarilt 465 dollarile. Kallo uus hinnasiht tähendab, et järgmise 12 kuu jooksul näeb ta Teslale 27protsendilist tõusupotentsiaali. Eile sulgus Tesla aktsia 366,6 dollaril.
  “Me arvame, et narratiiv hakkab muutuma. Kui varem arvati, et Tesla ei teeni kunagi raha, siis nüüd usutakse aina rohkem, et ettevõte saab olla kasumlik,” kirjutas Kallo neljapäeval. “2018. aasta keskpaigas olid meeleolud väga negatiivsed, aga arvame, et olukord on paranemas. Usume, et ettevõte suudab ennast edaspidi ise toetada, mis peaks tagama ka aktsia hinna kasvu.”
  Tesla teatas 24. oktoobril, et teenis kolmandas kvartalis kasumit. See oli turgude jaoks üllatus. Alates sellest on Tesla aktsia tõusnud 27 protsenti.
  “Me ei arva, et kolmanda kvartali tulemused olid erand, me arvame, et see jätkub,” ütles Kallo. “Edaspidine edu suurendab investorite usku ettevõttesse, mis saab olema positiivne katalüsaator.”
  Analüütikud kirjutasid, et Tesla kohta võib järgmisel aastal tulla positiivseid uudiseid, mis aktsiale täiendavat tuge pakuvad. “Analüütikud võivad hakata Tesla hinnasihti ja reitingut tõstma, mis tekitab positiivse tsükli. See võib omakorda anda hoogu Euroopa müügile, Hiinas tootmise alustamisele ja aktsia lisamisel Standard & Poor’s 500 indeksisse.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.