• Jaga lugu:

  Handelsblatt: Saksamaa plaanib seada piiranguid firmade ülevõtmistele

  Kuka robotite demonstratsioon Hannoveri tööstusmessil 22. aprillil 2018. aastal. EPA-EFE/SRDJAN SUKIFoto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

  Saksamaa plaanib karmistada reegleid oma strateegiliste ettevõtete müümisel Euroopa Liidu välistele firmadele, kuna on muutunud rahutuks seoses Hiina firmade aktiivsusega Saksamaa firmade ülevõtmisel, vahendab The Local Saksa majandusajalehe Handelsblatt artiklit.

  Handelsblatti ajaleht kirjutas, et Saksamaa valitsus plaanib seaduse muudatuse heaks kiita kolmapäeval ning saata see parlamenti kinnitamiseks.
  Väliskaubandusseaduse muudatus lubaks Saksa valitsusel üle vaadata või takistada strateegiliste ettevõtete aktsiapaki ostu EL-i väliste firmade poolt, kui plaanitakse osta ettevõttes vähemalt 10%-line osalus. Praegune piirang kehtib vähemalt 25%-lise osaluse omandamise puhul.
  Selline reegel kehtiks ettevõtetele, mis on olulised Saksamaa kaitsevõime või „kriitilise infrastruktuuri“ osas, sh mitmed kõrgtehnoloogia ning energeetikafirmad, kuid ka suured toidutööstuse ettevõtted.
  Kui Hiina tööstusettevõte Midea ostis 2016. aastal ära Saksmaa tööstusrobotite tootja Kuka, põhjustas see Saksamaal suure arutelu, kas mitte väärtuslikku teadmist ei viida sellega välismaale?
  2017. aasta keskpaigas karmistas Saksamaa reegleid, mille järgi Saksa strateegiliste ettevõtete ostusoovide korral Euroopa Liidu väliste ettevõtete poolt valitsusel rohkem aega selle lubamist analüüsida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.