• Jaga lugu:

  BMWd ähvardab kriminaaluurimine

  BMWd ähvardab Lõuna-Koreas kriminaaluurimine, kui selgus, et autotootja varjas tuleohte ja viivitas sõidukite tagasikutsumisega, vahendab Bloomberg.

  BMW-le on viimasel ajal tekitanud probleeme autode vead, mis põhjustavad põlenguid.Foto: LAURENT DUBRULE
  Lõuna-Korea transpordiministeerium teatas esmaspäeval, et ministeerium kavatseb paluda prokuratuuril uurida Saksa autotootjat. 22 670 sõiduki tagasikutsumise viivitamise eest trahvis Lõuna-Korea BMWd 11,2 miljardi vonniga (ligi 8,7 miljonit eurot). Alates augustist autotootjat uurinud meeskond leidis sõidukites vigu, mis võisid põhjustada jahutusvedeliku leket ja tekitada mootori tulekahju.
  Sel aastal on Lõuna-Koreas tuvastatud vähemalt 40 juhtumit BMW põlengutest. BMW on tänavu sellise probleemi tõttu ülemaailmselt kutsunud tagasi 1,6 miljonit sõidukit. Lõuna-Koreas on autotootja müük tänavu 11 kuuga vähenenud aastases võrdluses 10%, kui hakkasid levima videod põlevatest BMWdest.
  BMW ehitusvead on sundinud autootjat vabatahtlikult tagasi kutsuma 323 700 sõidukit Euroopas, millest 96 000 asusid Saksamaal. Alates augustist autosid tagasi kutsunud tootja on vajalikke osi välja vahetanud 42 mudelil, nende seas on aastatel 2011–2016 toodetud populaarsed 520d ja 320d.
  BMW aktsiaga kaubeldi Frankfurdi börsil viimati reedel, kui aktsia lõpetas päeva 0,32% tõusuga, 71,57 eurol. Aasta algusest on autotootja aktsia kukkunud aga ligi 18%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.