Ken Rohelaan • 24. detsember 2018 kell 13:52

BMWd ähvardab kriminaaluurimine

BMWd ähvardab Lõuna-Koreas kriminaaluurimine, kui selgus, et autotootja varjas tuleohte ja viivitas sõidukite tagasikutsumisega, vahendab Bloomberg.

BMW-le on viimasel ajal tekitanud probleeme autode vead, mis põhjustavad põlenguid.  Foto: LAURENT DUBRULE

Lõuna-Korea transpordiministeerium teatas esmaspäeval, et ministeerium kavatseb paluda prokuratuuril uurida Saksa autotootjat. 22 670 sõiduki tagasikutsumise viivitamise eest trahvis Lõuna-Korea BMWd 11,2 miljardi vonniga (ligi 8,7 miljonit eurot). Alates augustist autotootjat uurinud meeskond leidis sõidukites vigu, mis võisid põhjustada jahutusvedeliku leket ja tekitada mootori tulekahju.

Sel aastal on Lõuna-Koreas tuvastatud vähemalt 40 juhtumit BMW põlengutest. BMW on tänavu sellise probleemi tõttu ülemaailmselt kutsunud tagasi 1,6 miljonit sõidukit. Lõuna-Koreas on autotootja müük tänavu 11 kuuga vähenenud aastases võrdluses 10%, kui hakkasid levima videod põlevatest BMWdest.

BMW ehitusvead on sundinud autootjat vabatahtlikult tagasi kutsuma 323 700 sõidukit Euroopas, millest 96 000 asusid Saksamaal. Alates augustist autosid tagasi kutsunud tootja on vajalikke osi välja vahetanud 42 mudelil, nende seas on aastatel 2011–2016 toodetud populaarsed 520d ja 320d.

BMW aktsiaga kaubeldi Frankfurdi börsil viimati reedel, kui aktsia lõpetas päeva 0,32% tõusuga, 71,57 eurol. Aasta algusest on autotootja aktsia kukkunud aga ligi 18%.

Hetkel kuum