Anu Lill • 4. veebruar 2019 kell 7:38

Stalmeister lahkus Tallinki juhatusest

Tallink Grupi nõukogu valis juhatuse liikmeteks Kadri Landi ja Harri Hanschmidti ning kutsus juhatusest tagasi Janek Stalmeistri.

Tallink rahuldas Janek Stalmeistri sooviavalduse lahkuda juhatusest ja lisas ettevõtte juhatusse kaks uut liiget.  Foto: Andras Kralla

Alates tänasest on ettevõttel viieliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad lisaks uuetele liikmetele endiselt Paavo Nõgene, Andres Hunt ja Lembit Kitter.

Kadri Land töötab Tallink Grupis 2005. aastast ning on selle aja jooksul töötanud ettevõttes mitmetel juhtivatel ametikohtadel, sealhulgas aastatel 2012–2015 Tallink Grupi juhatuses ning 2016. aastast tänaseni kontserni globaalsete operatsioonide ja logistika juhina. Aastatel 2005–2015 juhtis Land grupi tütarettevõtet Rootsis. Land omab magistrikraadi füüsikas Tartu Ülikoolist. Kadri Land kuulub AS Tallinna Lennujaama nõukokku ning on Tallink Silja AB nõukogu esinaine, lisaks kuulub Land Rootsi Meretööandjate Keskliidu juhatusse ja Rootsi Kaubanduskoja Eesti juhatusse.

Harri Hanschmidt töötab Tallink Grupis 2009. aastast ning on viimase kümne aasta jooksul töötanud muuhulgas ettevõtte investorsuhete juhina ja finantsosakonna juhina ning on 2015. aastast töötanud kontserni strateegiliste projektide juhina. Hanschmidt omab majandusinformaatika magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolist. Enne Tallinkiga liitumist töötas Hanschmidt erinevatel ametikohtadel Eesti IT-valdkonna ettevõtetes.

Tallink teatas ka, et Kadri Land omab 74 792 Tallink Grupi aktsiat ja Harri Hanschmidt 12 648 aktsiat.

Hetkel kuum