Lauri Teder • 22 aprill 2019

Nikkei: Nissan keeldub Renault ühinemisplaanist

Nissani logo Shanghai automessil  Foto: Reuters/Scanpix

Jaapani ajalehe Nikkei andmetel plaanib Nissan lükata tagasi oma liitlase Renault pakkumise firmade ühendamiseks.

Nikkei allikate sõnul ei ole Nissan päri Renault sooviga viia kahe ettevõtte suhe edasi praegusest tootmisliidust ja viia läbi Jaapani ja Prantsuse autotootja juhtkondade ühinemine. Nimelt peab Jaapani firma juhatus liitlaste vahelisi kapitalisidemeid juba praegu ebavõrdseteks, mistõttu ei soovita neid kinnistada.

Nissani ja Renault praeguse strateegilise partnerluse peamine rajaja oli mõlema firma nõukogu endine esimees Carlos Ghosn, kes vahistati möödunud novembris grupi varade omastamise kahtlustuse tõttu. Renault-Nissani-Mitsubishi liit kuulub maailma autotootjate esiritta: 2018. aastal müüs grupp 10,76 miljonit autot ehk 1/9 kõigist müüdud sõidukitest.

Hetkel kuum