investor Toomas • 10. jaanuar 2018
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: Vestas testib uusi tuuli

Foto: EPA

Läinud aasta novembris, kui Taani tuulikute tootja Vestase aktsia kivina kukkus, kirjutasin siin, et järsk langus võib pakkuda head ostukohta. Toona kukkus aktsia 572 Taani krooni pealt mõne nädalaga 357 kroonile, kuid on nüüd juba tublisti toibunud.

Sel nädalal on maailma suurima tuulegeneraatorite tootja aktsia jälle järsult liikunud. Esmaspäeval kallines see üle 5%, ärgitades mind uurima, mis seda heitlikku aktsiat seekord lennutab.

Tuli välja, et Vestas on ootamatult järsult tõstnud lõppenud aasta rahavoo prognoosi – varem arvatud 450–900 miljoni Taani krooni asemel 1,15–1,25 miljardile Taani kroonile. Selle põhjustas väga suur uute tellimuste hulk, mis tegi läinud aasta Vestasele rekordiliseks. Kokku laekus tuulikutellimusi 10,69 GW jaoks, mis lõi üle senise 2016. aasta rekordi.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt