Oma pere pesupesust sündis ekspordiäri

Karel ja Merylin Rüütli hakkasid vanade retseptide järgi pesuvahendeid tootma.  Foto: Mulieres

Endine poliitik Karel Rüütli hakkas pärast poliitikast lahkumist koos abikaasa Meryliniga tootma looduslikku ja uuenduslikku kodukeemiat.

"Probleem algas sellest, nagu ikka, lapsed muudavad maailma. Peres oli üks lastest hästi tundliku nahaga ja lasteaias käies tekkis tal allergiline reaktsioon," meenutas Rüütli ettevõtte algusaega Äripäeva Raadio saates "Ideest kasumini". Arstide soovitatud võtetest abi ei olnud ning uuringute tulemusel jõuti selleni, et ärritust tekitavad pesuvahendid.

"Kaubanduses ringi vaadates (aastal 2013 - toim) selgus, et alternatiive pole palju. Abikaasa leidis üles vanad retseptid, kuidas vanaisad ja vanaemad puhastusvahendeid tegid ning hakkasime kodus ahjus oliiviõliseepi tegema, millest omakorda tegime pesuvahendeid," selgitas ta. "Alguses enda tarbeks, siis hakkasid sõbrad-tuttavad huvi tundma ja nii viis üks asi teiseni ning sündis bränd Mulieres."

Nüüd ekspordib ettevõte oma tooteid kaheksasse riiki ning Äripäeva Infopanga andmeil ulatus ettevõtte käive läinud aastal 200 000 ning tänavu I kvartalis 89 000 euroni.

Saates räägibki Rüütli, kuidas saada müügile Eesti ja välismaistesse jaekettidesse ning miks tasub alustaval tootjal käia messidel ning brändi olulisusest ja paljust muust.

Saadet juhib Rivo Sarapik.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum