Birjo Must • 10. juuni 2019 kell 10:36

Ajakirjandus ja avalikkus, ärge heitke meelt!

Saates "Kuum tool" oli külas endine riigiprokurör Steven-Hristo Evestus, kellega kõnelesime sellest, kas keeld kajastada korruptsioonijuhtumit on mõistlik või mitte.  Foto: Andres Haabu

Nädala kuumi teemasid kokku võtvas saates "Kuum tool" rääkisime möödunud nädalal Tallinna Sadama kohtuasjas tehtud otsusest, mis keelab rahatrahvi või isegi vangistuse ähvardusel Tallinna Sadama avalikus korruptsiooniasjas kõigil, sealhulgas ajakirjanikel, kajastada tunnistajate ütlusi kuni kohtuotsuse tegemiseni.

Kuigi MTÜ Korruptsioonivaba Eesti liige ja endine juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus leidis kohtu määruses mitmeid kasulikke tegureid, seda eelkõige õigusemõistmise huvidest, soovitas ta ajakirjanikel ikkagi kohtuistungitel käia ja teemat kajastada.

Kas tegemist on püüdega suukorvistada ajakirjandust, sellest rääkis advokaadibüroo Triniti advokaat Maarja Pild.

Kuula saatest ka seda, milline on korruptsiooniolukord Eestis ja kuidas liigutakse edasi nn vilepuhujate kaitsega. Saatejuht oli Birjo Must.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum