Linda Eensaar • 5. november 2019 kell 11:00

30 aastat läks aega, et Tartu kirsad moodi jõudsid

Samelini tegevdirektor ja Soleesti omanik Leida Kikka.  Foto: Liis Treimann

Saate "Äripäeva fookuses" jaoks käisime Tartus Samelini ja Soleesti vabrikus, kus on tehtud jalavarje juba aastakümneid. Nüüd jõudis ettevõte Soleest ka Gaselli TOPi.

Soleesti ja Samelini saab nimetada sõsarettevõteteks, kuna lõpp-produkt, kvaliteetne militaar- või turvajalanõu, valmib nende kahe ettevõtte koostöös. Püsiv stabiilsus hangete võitmise näol on niimoodi ka tagatud: kord võidab Soleest, kord Samelin.

Samelini tegevdirektor ja Soleesti omanik Leida Kikka räägib lähemalt, kuidas maailma tippudega võistleda, kuna Eestis ja Baltikumis neil konkurente pole ning samal ajal kasutavad nad ainult Euroopast pärit kulukat materjali ja ainult kohalikku kallist tööjõudu. Kusjuures, kurioossel kombel kasutavad nad oma jalanõude puhul disaini, mis on maailmas olemas olnud juba üle 40 aasta. Saadet juhib Linda Eensaar.

Hetkel kuum