Allan Rajavee • 19. august kell 6:51

Ekspert selgitab: koroonaäpi pärast muret tundma ei pea

Paljud riigid on arendanud telefonirakendusi, et piirata koroonaviiruse levikut, mõned neist on ka ära keelatud. Eesti telefonirakendus Hoia on alla laaditav homsest.  Foto: Pixsell/Scanpix

Eesti IT-valdkonna tippettevõtted on koostöös sotsiaalministeeriumiga valmis saanud koroonaäpi Hoia, mille eesmärk on vähendada nakkuste arvu. Samas eeldab see, et kasutajad on nõus loovutama krüpteeritud killukese enda privaatsusest ja nakkuse korral end äpis ausalt ära märkima.

Singapuris tehtud pilootprojekti käigus oli kasutajate andmete jõudmine riigi käsutusse üks peamisi kriitikanooli, mis uuenduslikku ideed tabas. Eesti koroonaäpi puhul aga privaatsuse pärast muret tundma ei pea. Miks? Seda selgitas kolmapäevases hommikuprogrammis rakenduse loomises osalenud AS Cybernetica juhatuse liige Dan Bogdanov.

Kuula intervjuud siit:

Hetkel kuum