• Jaga lugu:

  Ekspert selgitab: koroonaäpi pärast muret tundma ei pea

  Paljud riigid on arendanud telefonirakendusi, et piirata koroonaviiruse levikut, mõned neist on ka ära keelatud. Eesti telefonirakendus Hoia on alla laaditav homsest.Foto: Pixsell/Scanpix

  Eesti IT-valdkonna tippettevõtted on koostöös sotsiaalministeeriumiga valmis saanud koroonaäpi Hoia, mille eesmärk on vähendada nakkuste arvu. Samas eeldab see, et kasutajad on nõus loovutama krüpteeritud killukese enda privaatsusest ja nakkuse korral end äpis ausalt ära märkima.

  Singapuris tehtud pilootprojekti käigus oli kasutajate andmete jõudmine riigi käsutusse üks peamisi kriitikanooli, mis uuenduslikku ideed tabas. Eesti koroonaäpi puhul aga privaatsuse pärast muret tundma ei pea. Miks? Seda selgitas kolmapäevases hommikuprogrammis rakenduse loomises osalenud AS Cybernetica juhatuse liige Dan Bogdanov.
  Kuula intervjuud siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Kuidas me 505 euroga teenisime 14 333 eurot?
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Lauri Meidla: mu kõige kallima vea teevad investorid sel aastal järele
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.