• Jaga lugu:

  Energiasääst eeldab teadlikku tarbimist

  Saatest saab teada, kas näiteks sisseehitatud energiatarbimise juhtimise funktsionaalsusega nõudepesumasin tasub end ära. Foto: Andriy Popov/Scanpix

  Pea võimatu on energiatarbimist vähendada, kui puudub täpne teadmine, millal, kui palju ja millist energiat tarbitakse, kinnitavad saates “Särtsakas tulevik” Tartu Energiaagentuuri juht Martin Kikas, agentuuri energiaekspert Marten Saareoks ning sisekliima- ja energiajuhtimise teenust pakkuva ettevõte Calidity juht Joosep Sild.

  Peamiselt kodusest energiatarbimisest kõnelevas saates räägime, kuidas oma energiatarbimisest ülevaadet saada, millised on praegu turul olevad lihtsamad ja ka keerulisemad vidinad, mis aitavad energiakulul silma peal hoida, ning anname ka näpunäiteid, milliste koduste seadmete vahele tasub neid eelkõige soetada.
  Samuti tutvustame sääraste vidinate lisavõimekusi ja räägime ka sellest, kas näiteks sisseehitatud energiatarbimise juhtimise funktsionaalsusega nõudepesumasin tasub end ära. Saadet juhib Lauri Leet.
  Kuula saadet siit:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.