Gasell: Metallitöötlusettevõte Enemat OÜ investeeris uude tootmishoonesse üle miljoni euro

20. juuni 2016, 08:57
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160620/CM/160629997/AR/0/AR-160629997.jpg

Metallitöötlusettevõte Enemat OÜ investeeris mullu üle miljoni euro uude tootmishoonesse ja seadmepargi värskendamisse, kindlustades sellega endale tugeva positsiooni maailma parimate metallitöötlejate seas.

Enemati põhitegevus on kliendi jooniste ja tellimuse järgi CNC-automaatpinkidel erinevatest metallidest ning plastidest toodete valmistamine. Enamjaolt meditsiinitööstusele allhanget tegeva ettevõtte asutaja ja juhi Heikki Reitalu sõnul tegeletakse täna aktiivselt kvaliteedi- ja keskkonnasertifikaatide taotlemise, uute tootegruppide arendamise ning laiendamisega.

„Selleks et olla meie valdkonnas maailmatasemel, peab olema innovaatiline, arenemisvõimeline ning investeerima parimatesse seadmetesse. Täna ütlevad meie äripartnerid, et ei Skandinaavias, Saksamaal ega Šveitsis meile vastast pole, sest oma investeeringutega oleme astunud konkurentidest peenmehaanika valdkonnas mitu sammu ette. See teeb meile rõõmu,“ tõdeb Reitalu.

Mullu avatud uues moodsas tootmishoones on pinda 1700 m2. Töö tehases käib 24 tundi ööpäevas ja viis päeva nädalas, kuid plaanis on panna tootmine tööle seitsmele päevale nädalas. Enematis töötab 18 inimest.

Juhtkonna eesmärk on jätkuvalt tõsta tootlikkust, mis tegelikult on juba täna nii Eesti kui ka Soome keskmiste tootmisettevõtetega võrreldes töötaja kohta kõrgem. „Aga liigume sinnapoole, et efektiivsus oleks veel parem. Meie seadmed võimaldavad paremaid tulemusi ning soovime neid rakendada 100 protsenti,“ räägib Reitalu, lisades, et uued investeeringud näiteks pesuliinide näol on plaanis ka tänavu.

Enemat OÜ ajalugu ulatub 1990ndate algusesse, kui Heikki Reitalu puutus oma töös kokku tollal Eesti turul tundmatute ventilatsioonitorude kinnitusvahenditega ning tuli ideele hakata neid ise tootma. Asjaga lähemalt kokku puutudes hakkas ta mõistma seadmetest tulenevat kvaliteedivahet: odava tööpingiga ei saavuta kunagi vajalikku tootekvaliteeti, kuid parima seadme võlu seisneb selle mitmekülgsuses teha väga lihtsaid, aga ka väga keerulisi asju. Metallivaldkonnas maksab just nimelt toodete täpsus, kvaliteet ja tarneaeg.

TRAUB TNL-12

Enemat OÜ investeerib oma tööpinkidesse palju, soetades iga aasta-paari tagant uusi seadmeid, et tagada Eesti kõige täpsem ja filigraansem peenmehaanika metallitöö. Ettevõtte toodete nomenklatuur on suurenenud aasta-aastalt, jõudes umbes 600 erineva detailini. Enemati käive ja kasum on viimastel aastatel stabiilselt tõusujoones olnud ning firma juhi sõnul tuleb kasum efektiivsuse, mitte hinnatõusu või palkade kärpimise pealt.

Allhanget tehakse mitmesugustesse valdkondadesse, nagu näiteks meditsiini-, masina- ja elektroonikatööstusele, aga ka põllumajandustööstusele ning tööstusseadmetele. Kõige suurem tellimuste osakaal on meditsiinitööstusesse.

www.enemat.ee

Kui soovid rohkem infot, jäta kontaktandmed siia:

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.
Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2016, 08:57
Otsi:

Ava täpsem otsing