2018. aasta veebruarikuu. Kohtusse kohale tulnud E-Profiili endised juhid Toomas Jõgi (vasakul) ja Martin Mehilane keeldusid kommentaaridest. Toona oli käima läinud pankrotiasi, meestega vestles haldur Sirje Tael.  Foto: Andras Kralla

Karm süüdistus: põhja vajuva ettevõtte juhid vedasid panku aastaid ilusate numbritega ninapidi

Marge Väikenurm • 29. aprill kell 3:00

Kõik oli läbinisti vale – nii suur müügitulu, väike võlgade hulk kui ka hea kasuminumber. Pankrotis suurtööstusfirma E-Profiili endised juhid tinistasid valedega pankadelt kriminaalsüüdistuse järgi välja miljoneid eurosid, mistõttu astuvad nad nüüd kohtu ette. Vari langes ka E-Profiili pikaaegsele audiitorile.

Üks valusalt vastu näppe saanud pank oli LHV. „Tunne neid, kellele laenu annad,“ tuletas LHV ettevõtete panganduse juht Indrek Nuume meelde panganduses kehtivat põhimõtet.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum