Artikkel
 • Jaga lugu:

  Ministritest kallimad ametnikud

  Kõige kallim riigiametnik sai eelmisel aastal kokku 5000 eurot preemiat.

  Tallinnas on linnapeast väärtuslikumaid ametnikke. Suur tabel siin.

  Ametnike tasude ülevaatest selgub, et eelmisel aastal teenis ametnikest kõige suurema tasu maanteeameti peadirektor Priit Sauk. Sauk teenis möödunud aastal lisaks oma igakuisele 5800 eurosele põhipalgale 5000 eurot preemiat või lisatasu täiendavate tööülesannete eest. Igakuine keskmine tasu oli Saugal 6217 eurot. Sellega jääb ta alla aasta varasemale edetabeli võitjale Marek Helmile, kes lahkus eelmise aasta alguses maksu- ja tolliameti peadirektori kohalt. Helm teenis kuus keskmiselt 6592 eurot.
  Eelmisel aastal teenisid 20 riigiametnikku oma töö eest suurema tasu kui sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, kes oli kõige suurema kogutasuga minister eelmisel aastal. Iva teenis kuus keskmiselt 4625 eurot. Peaminister Jüri Ratas on kulukuselt viies ametnik: tema keskmine kuutasu koos lisatasudega oli 5288 eurot.
  Allolevas tabelis on kogutasu hulka arvestatud põhipalk koos puhkusetasudega ja lisatasud (nt tulemuspalk, preemiad ja tasu täiendavate ülesannete eest).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.