Ministritest kallimad ametnikud

Priit Sauk  Foto: Raul Mee
Kristel Härma • 30 aprill 2018

Kõige kallim riigiametnik sai eelmisel aastal kokku 5000 eurot preemiat.

Tallinnas on linnapeast väärtuslikumaid ametnikke. Suur tabel siin.

Ametnike tasude ülevaatest selgub, et eelmisel aastal teenis ametnikest kõige suurema tasu maanteeameti peadirektor Priit Sauk. Sauk teenis möödunud aastal lisaks oma igakuisele 5800 eurosele põhipalgale 5000 eurot preemiat või lisatasu täiendavate tööülesannete eest. Igakuine keskmine tasu oli Saugal 6217 eurot. Sellega jääb ta alla aasta varasemale edetabeli võitjale Marek Helmile, kes lahkus eelmise aasta alguses maksu- ja tolliameti peadirektori kohalt. Helm teenis kuus keskmiselt 6592 eurot.

Eelmisel aastal teenisid 20 riigiametnikku oma töö eest suurema tasu kui sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, kes oli kõige suurema kogutasuga minister eelmisel aastal. Iva teenis kuus keskmiselt 4625 eurot. Peaminister Jüri Ratas on kulukuselt viies ametnik: tema keskmine kuutasu koos lisatasudega oli 5288 eurot.

Allolevas tabelis on kogutasu hulka arvestatud põhipalk koos puhkusetasudega ja lisatasud (nt tulemuspalk, preemiad ja tasu täiendavate ülesannete eest).

Hetkel kuum