21. märts 1996 kell 22:00

Ühispank ja ERA Pank hakkavad kasutama kaardikeskuse teenust

Ühispangal tekkis huvi kaardikeskuse teenuste vastu seoses Eurocard/Mastercardi kasutuselevõtuga Ühispanga makseterminaalides ja varsti Ühispanga väljastatava Eurocardi tõttu, mille tehinguid töötleb kaardikeskus, ütles panga kaardiosakonna juhataja Kalle Vaalma. «Selles suhtes on olemas pankade kaardikeskusega kokkulepped ja töö juba käib,» lisas ta. «Esialgu lülitatakse ühisesse võrku kohalikud ning seejärel rahvusvahelised kaardid,» lausus Kalle Vaalma.

Ühispanga ja ka teiste pankade eesmärk on Vaalma sõnul kaartide kasutamine erinevate Eesti pankade sularahaautomaatides ja terminaalides. «ERA Pank toob aprilli alguses turule oma maksekaardid, mida saab kasutada nii Põhja-Eesti Panga ja Ühispanga sularahaautomaatides kui POS-terminaalides,» ütles ERA Panga turunduse osakonna juhataja Signe Kaurson.

«Panga oma sularahaautomaatide võrgu loomine läheks liiga kulukaks, kui arvestada, et esialgsete plaanide järgi peaks igas filiaalis olema vähemalt üks sularahaautomaat,» lisas Kaurson.

Pöördumine esmalt PEP ja Ühispanga, mitte kaardikeskuse poole, oli Kaursoni sõnul tingitud oma maksekaardi kasutusele võtmise eesmärgist mitte üksnes sularahaautomaatides, vaid ka makseterminaalides.

Pank on kirjalikult pöördunud ka pankade kaardikeskuse poole, et liituda pankade sularahaautomaatide ristkasutamise projektiga, eesmärgiga veelgi suurendada kaartide kasutamise võimalusi, märkis ERA Panga turundusosakonna juhataja.

Makseterminaalide võrgu laiendamist ei pea ERA Pank praegu vajalikuks, kuna enamkasutatavates müügikohtades on mitme eri panga terminaalid juba olemas, lausus Kaurson. «Tuleb pigem hakata läbi rääkima mitmesuguste eri osapooltega, et hakata kasutama terminaale ühiselt,» ütles ta.

Hetkel kuum