16. juuni 1996 kell 22:00

Pakenditootja loodab Läti tellijatele

«Toodame lätlastele alkoholikaste ja muid pakendeid aina rohkem,» lausus Käärik. «Sealne tööstus areneb tõusvas joones ja makstakse hästi,» kinnitas ta. «Kõige halvemad äripartnerid on Soome firmad, nad ei pea üldse maksetähtaegadest kinni,» tunnistas Käärik samas.

AS Cista annab tööd poolesajale inimesele ja laiendab tootmist pidevalt.

Viimase aastaga on firma ostnud kaks trükimasinat, paigaldanud firmasisese arvutivõrgu ja soetanud 2 mln krooni maksnud fleksotrükimasina. «Mullune käive oli meil ligi 15 miljonit krooni,» ütles Käärik.

Ihamarus valmistatakse mitmes suuruses paberkotte ja pakendeid toiduaine-, mööbli-, jalatsi-, auto- ja metallitööstuse jaoks.

Lõviosa toodangust valmistab pakenditehas lainepapist. Kuna Tallinna paberivabrik enam ei tööta, tuleb tooraine sisse vedada põhiliselt Saksamaalt. Nädalas kulub Ihamarus 60 000 m² lainepappi. Vanapaberist on püüdnud seda valmistada teine Ihamaru firma AS Palom.

Nelja eraisiku viis aastat tagasi loodud Cista aktsiakapital on 810 000 kr.

Hetkel kuum