• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene maksusüsteem häirib

  Venemaal tegutsevad välisärimehed väidavad, et neil on väga raske äriplaane koostada oludes, kus valitsus ja parlament pidevalt vaidlevad maksuseaduste põhiaspektide üle ja maksuamet püüab samal ajal vastukäivate nõuete abil saada üha rohkem raha riigikassasse.
  President Boriss Jeltsin on lubanud täiustada investeerimistingimusi ja reformida maksusüsteemi, kuid tema enda saatuski on seni lahtine, sest võit lähenevatel 3. juuli presidendivalimistel ei ole sugugi kindel.
  Venemaa vajab üle kõige stabiilsust. «Võib muidugi vaielda maksude suuruse üle, kuid suurtele firmadele ei ole midagi ebameeldivamat kui igal nädal muutuvad nõuded,» ütles Cadbury Vene tütarfirma juht Ysbrand Kleyn.
  Osa ärimeeste sõnul ei olegi praeguste seaduste korral võimalik Venemaal kasumit teenida ning et praegune maksusüsteem mõjub välisinvesteeringutele pärssivalt.
  «Venemaa on investeeringute seisukohalt endiselt suure riskiga ning tal tuleks muuta oma seadused kergemini tõlgendatavaks ning ühtlustada neid rahvusvaheliste standarditega,» märkis Procter & Gamble'i esindaja.
  Venemaa maksuseaduste koostajad -- president, parlament, rahandusministeerium ja maksuamet -- möönavad kriitika õigsust ja maksusüsteemi täiustamise vajadust. Venemaa kõige tähtsam maksureformiprojekt, praegu koostamisel olev neljaosaline maksukoodeks peaks kogu maksusüsteemi ühtlustama. Paraku ei usu ei parlamendi esindajad ega välisanalüütikud, et see suudetakse vastu võtta enne 1998. aastat.
  Seni annab president Boriss Jeltsin välja ajutisi maksudekreete, mis lääne konsultantide hinnangul on parandanud küll maksuõhkkonda, kuid samal ajal on vastuolus teiste seadustega.
  Riiklik maksuamet, millele tänavu on laekunud makse ainult 65--70protsendiliselt, kasutab seepärast olemasolevate maksuseaduste mitmeti tõlgendatavust ära, et pressida firmadelt välja võimalikult suuremaid makse, mis tekitabki firmadele põhiprobleeme. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.