• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paberipuuturg elavneb

  Möödunud laupäevases Võrumaa Teatajas lugesin kokku 20 puiduostukuulutust. Samalaadsete kuulutuste järsku sagenemist võib märgata ka teistes maakonnalehtedes.
  ASi Räpina Metsamajand tootmisdirektor Oskar Rauba nimetab kuulutuste hulga suurenemist õrnaks virvenduseks, mis võib ennustada paberipuuturu peatset lahtiminekut. Lehekuulutuste kaudu ostetakse väikseid koguseid ja kokkuostjad loodavad paberipuu madala hinnaga kätte saada. Näiteks okaspaberipuu tihumeetri eest ollakse nõus maksma 120 krooni. Samas pakutakse männi ja kuuse paberipuu mõõdus peenpalgi tihu eest ka 280--330 krooni.
  Palki ostavad kokku eeskätt lõpptoodangu valmistajad, mitte saematerjali müügist elatuvad saekaatrid. Jätkuvalt on suur nõudlus Eestis valmistatud aiamajade ja ristpalkehitiste järele. Põhiline turg on Saksamaal, Rootsis ja Kesk-Euroopas. Edukamad puidufirmad ekspordivad 60--100 puitmaja kuus.
  Mais-juunis võis täheldada ostjate huvi äkilist suurenemist kasvava metsa oksjonitel. Seda põhjustas kännuraha hinna vähendamine ja lootus sügisesele elavnemisele paberipuuturul. Juulis on esimesed oksjonid olnud vaiksed ja vähese osavõtjate arvuga. Näiteks osales möödunud nädalal Põlvas peetud metsaoksjonil alla 10 ostja. Paberipuulanke ei osta oksjonitel keegi, huvi äratavad põhiliselt hea okaspuupalgi lõppraielangid. Samas annab ka kõige parem palgimets kõrvalproduktina vähemalt 15% paberipuud. Raskused paberipuu turustamisel sunnivad Eesti puidufirmasid järjest rohkem otsima võimalusi peenpuidu töötlemiseks. Tänavune aasta selekteerib metsavarumisfirmade hulgast välja need, kes on ka raskes turusituatsioonis võimelised ellu jääma ja suudavad oma töö vastavalt turu nõuetele ümber korraldada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.