Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMEXi turuhind küünib kahesaja miljoni kroonini

  Pärast möödunudaastaseid superkasumeid hakkavad EMEXi majandustulemused Toomas Keridoni sõnutsi stabiliseeruma. «Metalli kokkuost väheneb, kuid me olime eelarvet planeerides sellelga arvestanud,» lausus ta.
  Keridoni ütlusel oli karmi talve tõttu probleeme esimeses kvartalis, mil planeeritud eelarve jäi 25% ulatuses täitmata. Aga aasta lõpuks loodetakse kavandatud eelarvemaht siiski veidi ületada, lisas ta.
  Keridoni sõnul võib EMEXi kasum tulevikus mõnevõrra langeda ning jääda püsima 20--25 miljoni krooni piires aastas.
  Kui arvestada ainult Eesti kahaneva turuga, peaks EMEXi töötajate arvu ja tehnoloogiat paari aasta jooksul viiendiku võrra kokku tõmbama, rääkis Keridon. Samas kui ehitada firma tegevus üles Venemaa turule, läheks risk liiga suureks, lisas ta. Kuigi 1. aprillist on vanametalli väljavedu Venemaalt vaba, ei välista see Keridoni ütlusel ebameeldivaid üllatusi tulevikus.
  Keridoni ütlusel orienteerub EMEX ostu-müügi vahendamiselt tootmisele.
  Augustis avab firma oma metalliveski, millesse investeeris 45 miljonit krooni. Sellega seoses muutub ettevõtte logistika ja müügiks pakutava toodangu kvaliteet, sõnas Keridon. Halvimate prognooside juures tasub metalliveski end ära kolme aastaga.
  Erastamisagentuur on teatanud, et kavatseb sügisel EMEXi aktsiate turuväärtust selgitada 5% aktsiate müügiga.
  Millal täpselt EMEXi aktsiate müük toimub, ei osanud erastamisagentuuri suhtekorraldusspetsialist Silva Männik öelda.
  Aktsia turuväärtuse selgitamine tühise osa ettevõtte aktsiate turule panekuga on peaministri erastamisnõuniku Robert Lepiksoni sõnul äärmiselt naiivne. «5% pole kogus, et aktsiatele üldse turg tekiks,» märkis ka Keridon. Hind oleks oluliselt erinev, kui 5% asemel läheks müüki 50% aktsiaid, lisas ta.
  Ka Pindi Investi juhatuse esimees Rein Kilk, kes endise metalliärimehena EMEXi aktsiate vastu huvi tunneb, ütles, et erastamisagentuuri pakutud viisil ei pruugi aktsia objektiivne hind selguda. «Nii väikese koguse aktsiate ostuks ei vaevu investorid tegema väga põhjalikke analüüse,» lausus Kilk.
  Kilgi sõnutsi osaleb EMEXi aktsiate avalikul müügil ka palju väikepakkujaid, kel kalkuleerimisvõimalus üldse puudub, ning aktsiate hinda mõjutab ka see, kui palju hetkel EVPdele rakendust on.
  Kuna EMEXi puhul ei ole probleemiks ettevõtte vara ebaõige majandamine, ei pruugi riik erastamisega kiirustada, sõnas Toomas Keridon. Eelmisel aastal andis EMEX riigile omanikutulu 8,2 miljonit krooni.
  Lepiksoni ütlusel tuleks EMEX privatiseerida järgmisel aastal, näiteks eraldades tootmine metalli kokkuostust.
  «Tuumikinvestori ideed pole ma kunagi pooldanud,» rääkis Lepikson. Tema ettekujutuse järgi võiks saada EMEXist üks aktsiaselts, mis poleks seda ainult nime poolest nagu Eestis tavaks, vaid kelle aktsiatega käiks börsil aktiivne kauplemine. «Nagu Siemens,» tõi Lepikson näite.
  Keridon märkis, et juhtimise seisukohalt oleks parem, kui EMEXi ostaks rahvusvaheliselt tuntud tuumikinvestor. EMEXi kui võimaliku ostuobjekti vastu ei ole Keridoni sõnul siiski huvi tuntud, küll on aga paljudel lääne firmadel ärilisi huvisid.
  EMEXi 1996. a esimese poolaasta netokäive oli 146 mln krooni, mis on 44 mln krooni võrra väiksem 1995. a esimese poolaasta netokäibest. Poolaasta kasum oli 12 mln krooni, mis on eelmise aasta poolaasta kasumist 10 mln krooni võrra väiksem.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroala inflatsioon pidurdus
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Tagatisrahaga üürileping – omanikule lahja, üürnikule kallis
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Arvustus. Mazda CX-60 – 60 000 eurone maastur, millel polegi suurt puuteekraani
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.

Olulisemad uudised

Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.