• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurominister Lippmaa lahkus valitsusest

  Nii Endel Lippmaa kui ka peaminister ja koonderakonna esimees Tiit Vähi kinnitasid, et Lippmaa lahkumine pole seotud väidetavate koonderakonna siseste lahkhelidega.
  Lippmaa sõnul üritas ta valitsusse kuuludes lahendada mitmeid eurointegratsiooniga seotud küsimusi, kuid valitsuse enamuse vastuseisu tõttu see tal ei õnnestunud. «Mul ei jää muud üle, kui teha seda tööd edasi väljaspool praegust valitsust,» lisas ta.
  Lippmaa rääkis, et ta ei saa nõustuda valitsuse poliitikaga, mis puudutab tuhandetele Vene erusõjaväelastele elamisloa andmist, lihtsustatud piiriületuskorra säilitamist Vene--Eesti piiril, ASi Eesti Telefon monopoolsust ja Eesti tollipoliitikat, mis on vastuolus Euroopa Liidu nõuetega.
  Lippmaa sõnul on ELis võetud suund monopolide kaotamisele. Kahjuks pole aga Eesti valitsus astunud samme kunagi kontsessioonilepingu alusel loodud ASi Eesti Telefon monopoli kaotamise suhtes, lausus ta. Lippmaa lisas, et EL on võtnud vastu veel teisigi otsuseid, mida Eesti valitsus pole seni soovinud täita.
  «Ma protesteerin sellise praktika vastu, sest kui me juba oleme ratifitseerinud Euroopa lepingu, siis tuleb seda ka täita,» sõnas Lippmaa.
  Lippmaad häirib ka praeguse valitsuse vastuseis tollitariifide süsteemi kehtestamisele. Lippmaa kinnitusel ei saa Eesti ignoreerida tollitariifide süsteemi kehtestamist, sest see raskendab Eesti liitumist ELiga ja raskendab Eestil kujuneda arenenud tööstusriigiks.
  Meil räägitakse, et tollitariifide süsteem tähendab kaitsetolle, mis on mõeldud mingi jõuetu tootmisharu hinges hoidmiseks, kuid tegelikult see nii ei ole.
  Kõik juhtivad tööstusriigid praktiseerivad tollitariifide süsteemi, sest see muudab riigid jõukamaks, väitis Endel Lippmaa.
  Lippmaa kinnitusel ei ole tema lahkumine valitsusest põhjustatud eelseisvatest presidendivalimistest ega väidetavatest koonderakonna sisestest lahkhelidest. Tegemist ei ole erakonnasiseste lahkhelidega, vaid koalitsioonisiseste lahkhelidega, märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi