23. september 1996 kell 22:00

Austria piirab autovedusid

Austria on üks Euroopa rohelistest riikidest, kes üritab keskkonna säästlikkusest lähtudes piirata autovedusid ja soodustada multimodaalset transporti. Näiteks soovitakse transiitvedusid suunata üha enam raudteele, st veokid koos kaubaga läbivad Austria rongiplatvormidel. Sama eesmärki kannavad ka autovedude piirangud pühadel ja nädalavahetustel. Need kuupäevad peaksid teada olema igale Austriasse vedu plaanivale firmale.

Rohkelt on Austrias ka maksustatud kiirteid ja tunneleid, kokku kuus. Sealgi kehtivad soodustused keskkonnasõbralikumatele nn rohelistele autodele.

Kõige kallim on sõit Brenneri kiirteel, kus nõutakse enam kui kolmeteljelistelt bussidelt ja veokitelt 1500 Austria shillingit (rohelised autod 1150 shillingit). Odavaim on läbipääs Karawnkeni tunnelist. Kuni kolmeteljelistele bussidele ja veokitele maksab sealt läbisõit 180 shillingit. Austriasse jääb ka Euroopa pikkuselt teine Alpi tunnel Alberg, mille pikkus on 14 kilomeetrit.

Hetkel kuum