7. oktoober 1996 kell 22:00

Claudia Grupp tahab saada suurt turuosa

Turvafirma ESS turundusdirektori Jaanus Vihandi sõnul ei too Claudia ja Skorpioni ühinemine kaasa erilisi muudatusi. Küll on turvafirmade puhul üleminek tehniliste valvesüsteemidega valvamisele tüüpiline, lisas Vihand.

ASi Akropol juhatuse esimehe Veiko Jürissoni sõnul ei ohusta uus kontsern lähiajal Akropoli kohta Eesti turvateenuste turul. Praegu osutavad ESS ja Akropol peaaegu poole Eesti turvateenuste mahust.

Claudia Grupi Turvateenistuse ASi tegevdirektori Aare Kruuseri sõnul aitab ühinemine kaasa nn turvamehe ajastu lõppemisele Eestis. See tähendab füüsilise mehitatud valve asendumist tehnikaga, millele lisaks tegutseb häiretele reageeriv mobiilüksus, selgitas Kruuser.

Tegevdirektori sõnul ehitab Claudia Grupp Tallinnas, Jõhvis, Tartus ja Pärnus häirekeskused, mille abil kaetakse kogu Eesti.

Kruuser ütles, et firma võtab põhiliste valvesüsteemidena kasutusele satelliitsidel põhineva autovalvesüsteemi ja CD-salvestusel põhineva videosüsteemi. Autosse paigaldatav valvesüsteem võimaldab jälgida auto liikumissuunda ja kiirust. Kruuseri sõnul maksab selline süsteem keskmiselt 15 000 krooni.

Claudia Grupi selle aasta kogukäibeks on kavandatud 50 miljonit krooni. ASi Claudia käive oli eelmisel aastal 24 miljonit ja ASil Skorpion 1,6 miljonit krooni.

Eelmisel aastal oli Eesti turvateenuste turu maht 370 miljonit krooni. Turvafirmade juhtide hinnangul on turvateenustel ruumi kasvada Eestis kuni kahe miljardi kroonini aastas.

Hetkel kuum