16. oktoober 1996 kell 22:00

Eile asutati turgude liit

Turgude liidu esimehe ja Retke turu omaniku Vello Priskuse sõnul tekkis liidu loomise idee juuni algul, mil algas konkurentsisõda turgude vastu. «Just sel ajal tuli jaekaubanduse liit lagedale väitega, nagu suretaksid turud kauplused välja,» rääkis Priskus.

«Kuigi turgudel toimub palju pisihuligaansusi ja sanitaartingimused ei kannata kriitikat, pole praegu otstarbekas turge likvideerida,» on Priskus veendunud.

Loodud liit hakkab kaitsma turge ka praegu valitsuses menetluses oleva turgude tegevust piirava määruse eest. Nimetatud määruse vastuvõtmisel ja jõustumisel ei tohiks turud müüa alkohoolseid jooke, garantiid nõudvaid tööstuskaupu, kodustes tingimustes valmistatud liha-, kala- ega köögiviljatooteid, hane- ega pardimune jne.

«Määrus kärbiks tunduvalt turul pakutavat sortimenti ja turumüüjad jääksid ilma tööst,» avaldas vastse liidu eestvedaja oma muret.

Praegu tegutseb ainuüksi Tallinnas 15 turgu. 1. mai seisuga oli müügikohti turgudel kokku 4315.

Hetkel kuum