Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jeltsini operatsioon läks komplikatsioonideta

  «Operatsioon õnnestus täielikult,» ütles konsultandina Moskvas viibinud USA juhtiv südamekirurg Michael DeBakey. Operatsioonimeeskonda juhtinud Renat Aktshurini kinnitusel lubab Jeltsini tervislik seisukord tal päeva-paari pärast võimule naasta ning tuumanupp Viktor Tshernomõrdinilt oma kontrolli alla võtta.
  Finantsturud reageerisid teadetele operatsiooni õnnestumisest ettevaatlikult.
  Venemaa ettevõtete aktsiahinnad esialgu tõusid, kuid langesid siis tagasi. Tasakaal turul püsis, kuna jätkus nii müüjaid kui ostjaid. Diilerite ennustuste kohaselt hakkab turg tõusma lähipäevil, kui välisinvestorid on jõudnud uudist kaaluda.
  Välisbörsidel kaubeldavad Venemaa aktsiad ja võlakirjad reageerisid tõusuga ning ennustuste kohaselt on oodata uusi rekordeid. Vneshekonombanki võlakirjad tõusid pärast teateid operatsiooni õnnestumisest 78,375 protsendini nominaalväärtusest.
  «Tehinguga seotud riskid on Venemaal vähenemas ning järgmistel nädalatel võib võlakirjade kurss kerkida üle 80 protsendi nimiväärtusest,» prognoosivad diilerid.
  Läinud kuu alguses 80 protsendi juures tipu saavutanud Vene võlakirjad on alates aasta algusest tõusnud 150 protsenti, tehes sellest ühe tulusama investeeringu võlakirjade hulgas.
  Järgmisel nädalal alustab Venemaa Londonis oma 300--500 miljoni dollarilise eurobondide emissiooni tutvustamist.
  Enam kui Jeltsini faktor mõjutab välisinvestorite otsuseid aga Vene majanduse seis. «Määrav majanduslik faktor on 1997. aasta eelarve. Ka heas vormis Jeltsin ei otsusta kõike,» ütles Aleksander Sutshkov, United City Banki peadiiler.
  Esimese üheksa kuuga on valitsus kogunud vaid 74 protsenti kavandatud tuludest ning möödunud kuul lükkas IMF edasi järjekordse osa väljamaksmise 10 miljardi dollarilisest laenust, põhjendades otsust maksude alalaekumisega.
  Samal ajal kui Jeltsin lamas operatsioonilaual, toimusid riigis Venemaa suurima ametiühinguliidu korraldusel ulatuslikud protestiaktsioonid, kus nõuti riigilt maksmata palku. Miljonid venelased ei ole mitmeid kuid palka saanud ning valitsuse kulutused tervishoiule ja sotsiaalkindlustusele on pidevalt vähenenud. Väljamaksmata palkade ja toetuste kogumaht on ligikaudu 40 triljonit rubla (seitse miljardit dollarit). REUTER-ÄP-AP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.