• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalleim masin projekteerijale

  Tänast hinnavõrdlusgraafikut vaadates torkab silma üks teistest tunduvalt kõrgem post. Peaaegu 145 000 krooni maksev paljundaja pole siiski mingi imemasin, vaid ülejäänud hinnapakkumuses osalevatest koopiamasinatest erinevat otstarvet täitma mõeldud seade. Selex GR-233C paljundab A2 ja A1 formaadis pabereid.
  Tavapärast kontoritehnikat vajaval tarbijal pole mõtet pikemaks ajaks sellele mudelile peatuma jääda, kuna see on paslik vaid kitsa spetsiifikaga firmades, nagu näiteks projekteerimisasutused.
  Kõige odavam pakutud paljundusmasinatest on 42 000 krooni maksev Agfa X 210, mis töötab vaadeldava klassi minimaalkiirusega, tehes 20 koopiat minutis, kuid omades seejuures enamiku lisaseadmete ühendamisvõimalusi.
  Lisaseadmetest tavalisemad on dokumendisöötja ehk fiideri ning sorteri lisamise võimalus, mis teeb lihtsamaks suurte paberipakkide paljundamise suurele hulgale inimestele. Masinaga ühesugusel kiirusel töötav söötja vahetab ise klaasi peal dokumendi, säästes inimese tülikast kaanekergitamisest.
  Ilma sorterita läheb tülikaks näiteks kümnelehelise hinnakirja paljundamine kahekümnele inimesele. Lehtede ühekaupa ladumine ja pakkide komplekteerimine on mõttetu aja- ja närvikulu. Sorteri sahtlite arv on erinev, andes võimaluse igaühel oma töömahule vastava valiku teha. Üsna tavaline pakutavate masinate lisavõimalus on ka klammerdamine.
  Vaid mõnel üksikul keskmise jõudlusega paljundusmasinal puudub kahepoolne kopeerimine, kusjuures nt Selex GR-3000-l või Canon NP 6521-l on see lausa hinna sees. Kahepoolne kopeerimine osutub vajalikuks juhul, kui paljundamist vajavad näiteks hinnakirjad või reklaammaterjalid, mille ühelt poolt kopeerimine teeks paberipakid liialt paksuks, raskeks ja ruumi nõudvaks. Masinatega kaasneb ka erinevate formaatide kopeerimise võimalus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.